Buna ziua am imprumutat o suma de bani printr un act notarial unei persoane , persoana in cauza a decedat iar fiul acesteia a acceptat succesiunea , pentru executarea sumei domnul executor mi-a cerut titlul personal de mostenitor .... intrebarea mea este ce este acela si de unde sa fac rost de el ?
Aveti nevoie de certificatul de mostenitor al fiului, act in baza caruia s-a dezbatut succesiunea. Mai mult ca sigur ca va trebui sa va adresati instnatei demjudecata pentru recuperarea sumei respective de bani de la fiu, in calitate de mostenitor al tatalui. In cazul unui proces, fiul poate fi obligat sa prezinte certificatulş de mostenitor.
Fie ati retinut d-voastra gresit fie a retinut dl executor gresit. Nu exista asa ceva. Daca domnul executor v-a cerut "titlul personal de mostenitor" trebuia sa va explice si ce este acesta pentru ca noi puteam doar sa banuim ce ar putea sa fie el.
Daca e vorba despre dovada acceptarii mostenirii de catre fiul celui caruia i-ati imprumutat banii trebuie sa va adresati unui notar care va verifica in baza de date daca succesiunea a fost acceptata si de catre cine si va va elibera un certificat in acest sens.
in opinia mea,cred ca nu a-ti retinut exact ce anume v-a solicitat executorul judecatoresc.Cred totusi ca v-a solicitat sa aduceti dovada ca s-a deschis succesiunea dupa defunct(pers pe care a-ti imprumutat-o), cum anume a fost ea acceptata(pur si simplu sau sub beneficiu de inventar) si daca exista in prezent un certificat de mostenitor.
doar in acest caz executorul va putea face demersurile legale in vederea recuperarii prejudiciului.
ca idee: daca mostenitorul nu va plati benevol imprumutul, singura modalitate legala este sa deschideti o actiune civila in instanta.
Pasivul succesoral
owner
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)
Credit banca
Florin Negrea
Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)