avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme stabilire proprietate.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme stabilire proprietate.

buna ziua! as dori sa va expun o problema! tatal meu a cumparat in anul 2002 cu contract de vanzare cumparare, intabulare si toate cele cateva proprietati in judetul vecin (noi avand domiciliul in imediata apropiere a granitei dintre judete). in anul 2005 s-a infiintat primaria pe a carei raza teritoriala avem domiciliul. de cateva luni suntem amenintati eu si tatal meu ca primaria de domiciliu a cerut retrasarea hotarului de judet cu comuna vecina si proprietatea noastra, sustine primarul ca ar fi in comuna de domiciliu nu in judetul vecin unde am cumparat-o. acum primarul de la noi a spus ca el nu mai ia in considerare actul de vanzare cumparare si ca in aceasta situatie va pune in posesie pe terenul cumparat pe altcineva. din judetul vecin am primit asigurari ca nu exista probleme dar ... mentionez ca avem schite, avem cadastru facut dar primarul de la noi sustine ca terenul nu este pe amplasamentul actual pentru ca a primit asigurari verbale de la comuna din judetul vecin ca acolo dupa 1990 nu s-a pus in posesie desi titlurile de proprietate ale fostilor proprietari ( vanzatori)arata alceva.
in concluzie ce ma sfatuiti sa fac. cum ar trebui sa procedez?
exista vreo modalitate sa aflu pe net coordonatele reale inregistrate la oficiul de cadastru pe baza numarului cadastral?
va multumesc!

mentionez ca terenul respectiv este arendat la societatea comerciala pe care o detin, este cultivat, este inregistrat la apia... de aici o multime de probleme ce pot aparea in acest caz. proprietarul adica tatal meu isi plateste impozitele la primaria comunei din judetul vecin.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
eofed1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:52, 17 Februarie 2011
din moment ce contractele de vanzare cumparare sunt inregistrate la OCPI, dreptul de proprietate asupra terenului dvs. fiind intabulat nu aveti de ce sa va faceti griji. Cel putin deocambata...
coordonatele sunt cele din schita cadastrala aferenta numarului cadastral, daca nu sunteti in posesia ei puteti cere o copie conforma cu originalul de la OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul autorizat nu a facut bine schita pt intabulare leonidas11 leonidas11 daca expertul autorizat a facut schita unui teren pt intabulare si nu a respectat schita si actul de vanzare cumparare privind linia care delimiteaza doua ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate eliberate gresit de primarie ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , ... (vezi toată discuția)
Consilier local, ocupare proprietate af_adrianflorea af_adrianflorea Buna ziua, Detin un teren intr-o comuna de langa Moreni, Dambovita. Recent, vecinul de langa mine s-a apucat de constructia unei case si a unui gard cu tarusi ... (vezi toată discuția)