avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESPRE CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESPRE CONCEDIERE

Buna ziua!
Am fost instiintat ca voi fi concediat.Problema mea este ca pe data de 31.01.2011 am semnat un preaviz in care este trecut faptul ca perioada de preaviz(20 zile) incepe la data de 20.01.2011 si expira la data de 16.02.2011.
Este corect ce se intampla?Sau perioada de preaviz trebuie sa inceapa in mod normal de la luarea la cunostinta si semnarea preavizului, mai exact 31.01.2011?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 17 Februarie 2011
Normal asa e. Curgerea termenului de preaviz trebuie sa incepa de la data incunostiintarii salariatului, pentru ca acesta are dreptul ca, pe intreaga perioada a preavizului, sa lucreze 4 ore pe zi, fara ca acest lucru sa-i afecteze salariul, iar restul de 4 ore sa incerce sa-si gaseasca de lucru.
Dar daca ati semnat deja luarea la cunostinta a preavizului... nu mai puteti face nimic
Multumesc!
Prevederea cu timpul de munca de 4 ore/zi pe perioada preavizului nu prea mai sta in picioare, intrucat nu mai exista CCMN dupa sustinerea Ministerului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicati ore lucrate in preaviz victor sorin victor sorin Buna ziua Doresc sa stiu si eu reglementarile cu privire la nr de ore ce se presteaza in cazul preavizului in urmatoarele conditii ; - cu acordul partilor ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - salariu compensator grecu_iulia grecu_iulia Am fost instiintata de curand ca urmeaza a-mi fi desfiintat postul si mi s-a comunicat verbal preavizul de 20 zile. Rascolind pe net despre drepturile ... (vezi toată discuția)