avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Constatarea unei stari de fapt prin executorul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Constatarea unei stari de fapt prin executorul judecatoresc

Cum se deruleaza efectiv aceasta procedura?

Am un litigiu pe rol, o actiune in revendicare mobiliara (restituire autoturism) facuta de un proprietar neposesor impotriva posesorului neproprietar.

Cum pot obtine o constatare a starii masinii (stare exterioara) numar de kilometri existenti la data constatarii, etc. ?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 15:58, 17 Februarie 2011
O actiune privind asigurarea de dovezi...disp. art.235-241 C.proc.civ. cred ca v-ar fi de folos.

Ori, dupa caz, o expertiza tehnica auto.Depinde si de ceea ce doriti sa dovediti/obtineti sau/si stadiul procesual.

Se poate pune problema unei stari de fapt constatate de catre executorul judecatoresc, prin incheierea proceselor-verbale de constatare a unei stari de fapt, doar in conditiile prevazute de c.proc.civ., respectiv in materie de executare silita, sechestru asigurator sau disp. art.239 C.proc civ., in cazul dvs.

Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
deoarece a-ti introdus o actiune in realizarea dreptului(restituirea autoturismului), nu mai aveti posibilitatea si la o actiune in constatare,aceasta fiind inadmisibila.
in speta dvs, va indic sa apelati la o actiune in asigurarea dovezilor,promovand in acest sens(daca are regim, caracter de urgenta) chiar si o ordonanta presedentiala.
executorul judecatoresc nu are aceasta posibilitate,decat pe baza unei OP sau hotarari judecatoresti
Procedura prev. de art.235-241 cpc se judeca in regim de urgenta asa incat nu este nevoie de procedura OP.

Autoturismul a fost lasat acestui posesor neproprietar in baza unui p-v de custodie (de catre comodatar..masina fiind data in folosinta gratuita in baza unui contract de comodat). Cu toate acestea , posesorul neproprietar o foloseste la aprovizionarea cu marfa a debozitului pe care il detine (fiind vorba despre o SC) si refuza sa o restituie celui care i a lasat-o in custodie cat si proprietarului.

Considerati ca se poate cere pe calea OP indisponibilizarea autovehiculului (in sensul de a nu mai fi miscata din parcul auto al posesorului neproprietar) pana la judecarea actiunii in revendicare mobiliara?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea mobiliara si ordonanta presedintiala Irina S. Irina S. Revendicare mobiliara: Proprietarul neposesor al unui autovehicul, introduce o cerere in revendicare mobiliara impotriva posesorului ... (vezi toată discuția)
Despre partaj! corinuta corinuta As dori sa aflu in cazul unei actiuni de partaj cine plateste taxa aceia pe valoarea imobilului. De exemplu daca sotia intenteaza partajul ea va trebui pe ... (vezi toată discuția)
Cerere in revendicare lezeu lezeu in urma cu cativa ani (15- 20) am dat o portiune dintr-un teren pe care il detin unor vecini sa il foloseasca deoarece eu nu am avut la ce sa il folosesc. ... (vezi toată discuția)