avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa decesul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa decesul parintilor

Mama a decedat de 2 ani fiind proprietara ap. unde locuim eu si fraele. Acum am un bebe si as dori sa ma separ de fratele care ne face viata imposibia iar el nu e deacord ce as trebui sa fac sa ne putem separa definitiv. Va rog sa ma ajutati:((
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:38, 17 Februarie 2011
trebuie sa faceti partaj succesoral in instanta, iar fratele chiar daca nu doreste, imobilul va fi impartit.
in primul rand, sincere felicitari pt micut!!viata lunga si cer senin.
in ce priveste solicitarea dvs ,lucrurile se prezinta in felul urmator:
deoarece sunteti frati buni,inclusiv dupa mama(din cate am inteles),atat dvs cat si fratele aveti dreptul de 1/2 din apartament.
dc dvs doriti sa ramaneti singur in apartament, va trebui sa faceti o evaluare a imobilului,ambii sa fiti de acord cu evaluarea( in caz contrar se apeleaza la instanta) si sa ii platiti o sulta fratelui in cuantum de 1/2 din valoarea actuala a imobilului.
in caz contrar,apartamentul se va scoate la vanzare si banii obtinuti se vor imparti in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mama mea trăiește și noi suntem 2 frați. am ajuns ... marele torino marele torino Bună ziua. Mama mea trăiește și noi suntem 2 frați. Am ajuns la o înțelegere cu fratele meu să-i dau jumătate din prețul imobilului. Care sunt pașii ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuliana.d iuliana.d Buna ziua. Parintii mei detin un apartament cu 3 camere, eu mai am un frate care are o casa proprietatea personala si nu are pretentie sa ramana in ap. de 3 ... (vezi toată discuția)