avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Mama mea trăiește și noi suntem 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Mama mea trăiește și noi suntem 2 frați. Am ajuns ...

Bună ziua. Mama mea trăiește și noi suntem 2 frați. Am ajuns la o înțelegere cu fratele meu să-i dau jumătate din prețul imobilului. Care sunt pașii legali pe care trebuie să-i parcurg pentru a întra în posesia imobilului și sa nu am probleme cu el după decesul mamei.Doresc să-i dau partea care i se cuvine prin act notarial ca eu sa pot sa rămân singurul proprietar(îmi pare rău să spun dar nu am încredere în fratele meu) pana la moartea mamei mele. Va mulțumesc respectuos ptr sfatul dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:18, 4 Octombrie 2023
Nu puteți.
Orice pact asupra unei succesiuni viitoare este lovit de nulitate absoluta.
Nici nu e legal și îi dați degeaba bani fratelui.
Mulțumesc respectuos. Sa aveți o zi buna. Cu respect.

raluk0207 a scris:

Nu puteți.
Orice pact asupra unei succesiuni viitoare este lovit de nulitate absoluta.
Nici nu e legal și îi dați degeaba bani fratelui.

Am ajuns la o înțelegere cu fratele meu să-i dau jumătate din prețul imobilului. Care sunt pașii legali pe care trebuie să-i parcurg pentru a întra în posesia imobilului și sa nu am probleme cu el după decesul mamei.Doresc să-i dau partea care i se cuvine prin act notarial ca eu sa pot sa rămân singurul proprietar(îmi pare rău să spun dar nu am încredere în fratele meu) pana la moartea mamei mele.

exista solutii pt a ajunge la rezultatul dorit, doar ca nu pe calea pe care v-ati propus-o.
-mama va poate vinde casa la jumatate de pret si pretul incasat sa il doneze fratelui.
-Mama va poate dona casa ambilor , dvs urmand sa faceti partaj cu fratele si sa ii dati banii cu titlu de sulta pt cota lui.
- mama va doneaza dvs casa si fratelui dvs, banii ( pe care ii dati dvs )
- ramaneti asa, iar dupa ce deceadeaza mama, dezbateti succesiunea, ramaneti dvs cu ap si ii dati sulta fratelui. Daca nu vrea sa ramaneti dvs cu casa, va veti judeca.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)