avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima nastere de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima nastere de la angajator

buna ziua,am un baietel de 8 luni si acuma am aflat ca s-ar da de la angajator o prima de nastere.am intrebat si mi s-a raspuns ca aveam dreptul la aceasta prima dar trebuia sa bag cererea inainte de a intra in concediu pentru cresterea copilului pentru a putea beneficia de ea.Eu am gasit pe internet ca acesta cerere se poate depune in tremen de 3 ani de la nasterea copilului.Se mai poate face ceva sau intr-adevar am pierdut acesti bani?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 16:37, 18 Februarie 2011
Da, aveati dreptul la un ajutor pentru nasterea copilului in temeiul Contractului colectiv de munca la nivel national 2007-2010 ajutor egal cu un salariu mediu pe unitate. Insa drepturile ce izvorasc din contractele colective de munca se prescriu in 6 luni, nu 3 ani( 3 ani este regula generala de la care legea poate stabili si exceptii ca in cazul de fata). Deci daca nu ati actionat in 6 luni de la nasterea copilului, acum nu mai aveti instrumente juridice ca sa actionati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere,un salariu mediu / unitate mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 buna ziua! Am si eu o intrebare,baietelul meu impineste varsta de 3 ani pe 8 februarie 2013, iar cel micut are doar 1 an si 7 luni si inca nu am primit prima ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere- prescriptia dreptului la actiune loredana17 loredana17 buna ziua, am si eu urmatoare problema am nascut in nov 2010, am cerut ajutorul de nastere prin cere scrisa trimisa prin posta cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)
Info ajutor pt nastere adrianas18 adrianas18 Buna ziua am facut cerere pentru ajutorul pentru nastere la un an jumatate dupa ce am nascut (conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National pe ... (vezi toată discuția)