avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietar

am apartament pe numele meu,si doresc sa ma casatoresc,respectivul are si el un apartament pe numele lui.in cazul in care as divorta,se imparte ceva din cele 2 apartamente care sunt dobandite dinainea casatoriei???
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:37, 17 Februarie 2011
Bunurile pe care fiecare sot le detine inainte de casatorie sunt si raman bunuri proprii si, in cazul unui divort nu se impart. Fiecare ramane cu apartamentul lui. Problema s-ar pune doar daca ati vinde apartamentele, sau unul din ele pentru a va achizitiona altul.
Nu , ele sunt si raman proprietate dobandita inainte de casatorie'
Nu, conform Art. 31 Cod familiei:
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;

este interesanta intrebarea dvs.
se pare ca in ziua de azi gradul de suspiciune si averea fiecaruia atinge cote maxime
bunurile obtinute pe perioada casatoriei sunt privite prin prisma legii ca facand parte din comunitatea matrimoniala de bunuri care in cazul unui divort vor fi supuse impartelii
celelalte bunuri(detinute cu orice titlu) de dinainte de casatorie,dar chiar si cele obtinute din timpul casatoriei ca urmare de ex a unei mosteniri,raman bunuri proprii.
din aceasat privinta,nu aveti de ce sa va faceti griji si sa va suspicionati reciproc.
in urma unui eventual divort casa dvs ar ramane tot a dvs si a dansului tot a dansului fiindca sunt bunuri imobile cumparate inainte de incheierea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile dobandite inainte de a intra intr-o relatie se mai impart daca nu esti casatorit? lauracristina lauracristina Buna ziua! Vreau si eu sa stiu daca bunurile dobandite inainte de relatie se mai impart cu persoana cu care ai stat 5 ani? Tin sa mentionez ca nu suntem ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimonială în privința unui imobil bun propriu. ce se întâmplă dacă decedează primul soțul care e proprietar? Mihalache1985 Mihalache1985 Bună. Eu sunt divortata, el e divorțat fiecare avem cate o fata din căsătoria anterioara. El detine un apartament bun propriu. Urmează sa ne casatorim si ... (vezi toată discuția)