avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile dobandite inainte de a intra intr-o relatie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile dobandite inainte de a intra intr-o relatie se mai impart daca nu esti casatorit?

Buna ziua! Vreau si eu sa stiu daca bunurile dobandite inainte de relatie se mai impart cu persoana cu care ai stat 5 ani? Tin sa mentionez ca nu suntem casatoriti.Eu am fost casatorita si am divortat si am un copil si pentru binele lui vreau sa stiu asta.Inainte de a ma implica in relatia asta am cumparat un apartament.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:12, 23 Mai 2014
Nu se impart de regula.
Dar se pot si imparti.
Regula este ca nu se impart...
In primul rand una este o relatie si alta este un mariaj.....concubinajul sau relatia nu da drept de proprietate asupra bunurilor proprii ale partenerului nici daca trec 5, 10, 15 , 20 de ani,nici in caz de deces. daca achizitionati ceva impreuna si aici ma refer la bunuri imobile veti fi trecuti coproprietari pe cote parti.
Daca va casatoriti bunurile dvs proprii de dinainte de casatorie sau chiar dupa casatorie dar care provin din donatii exclusiv facute dvs nu si celuilalt sot sau mostenite de dvs raman bunuri proprii, care nu intra in masa partajabila la divort. Evident ca puteti incheia o conventie matrimoniala fie de separatie de bunuri, fie o conventie matrimoniala sub regimul conventional, in aceasa din urma puteti baga in comunitate anumite bunuri....
Daca sunteti casatoriti, la decesul dvs, daca sotul va supravietuieste va avea o cota parte din mostenire, iar aici in masa succesorala intra toate bunurile dvs atat proprii cat si cota parte din bunurile comune.
Ar trebui sa precizati la ce bunuri va referiti.nPerioada de timp de concubinaj poate duce la concluzia de o confuziune a banilor si in consecinta a bunurilor.nOricum, ideea de baza este aceea ca bunurile nu se considera bunuri comune cum e in cazul casatoriei.nSe pot incheia si acte juridice in astfel de cazuri.nDiscutia poate fi foarte lunga dar numai in concret se poate discuta, pe cazul individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!existand un contract prenuptial pe separatie de bunuri,la ... beatrice1970 beatrice1970 Buna ziua!Existand un contract prenuptial pe separatie de bunuri,la decesul unuia dintre soti,ce cota parte are sotul supravietuitor in fata copiilor sotului ... (vezi toată discuția)