ma aflu intr-un proces,in faza de atac,dupa ce s-a emis o sentinta in fond,ca parte vatamata.inculpatul beneficiaza de asigurare auto.inculpatul,in aceasta faza a solicitat expertiza accidentului sa fie facuta de cei de la bucuresti,apoi in urmatoarea sedinta publica a solicitat o intelegere amiabila intre parti,doar pentru a trage de timp,intrucit asiguratorul refuza sa faca vreo intelegere,iar inculpatul sustine ca nu are bani.in aceste conditii l-am rugat pe avocatul meu sa inmineze partii adverse o invitatie scrisa de mine ca in urmatoarea sedinta publica ori sa se angajeze in scris ca platesc despagubirile ,ori achita contravaloarea expertizei ceruta tot de ei.in aceasta faza imi suspectez avocatul ori de insuficienta agresivitate,ori de noncombat.cu avocatul am incheat un contract de reprezentare pentru atac si la curtea de apel,in urma caruia avocatul beneficiaza si de un onorariu de succes.intrebarea mea este:daca renunt la serviciile acestui avocat si imi angajez altul,dupa emiterea unei sentinte definitive,din despagubirile obtinute sunt obligat sa-i platesc onorariu de succes si avocatului la serviciile caruia am renuntat?
cred ca prea usor "suspectati" avocatul.va sugerez sa aveti rabdare.
nu depinde doar de avocatul dvs cursul evenimentelor;si cealalta parte are drepturi,la fel ca dvs.
1.Ca sa renuntati la serviciile avocatului ales,cred ca trebuie sa aveti niste motive certe care sa determine rezilierea contractului de asistenta juridica
Ganditi-va la atitudinea avocatului dvs,nu numai cu privire la o presupusa lipsa de agresivitate pe care o clamati si pe care probabil nu aveti cum sa o apreciati,neavand cunostintele de drept necesare.
Daca exista niste situatii in care avocatul dvs nu a luat din punct de vedere procedural cele mai bune hotarari,daca exista relatii cu alte parti din dosar,etc
Agresivitatea la care va referiti,nu inseamna neaparat ,ca avocatul sa se certe cui instanta sau cu partile adverse.
Daca asta intelegeti prin "agresivitate",gresiti.
2.Aveti posibilitatea sa discutati cu acesta si sa reziliati de comun acord contractul,urmand ca avocatul sa retina o parte din onorariu,conform activitatii prestate pana acum
Daca onorariul de succes,se refera atat la fondul cauzei,cat si la fazele procesuale ulterioare,trebuie sa fie retinut de catre acesta,probabil doar onorariul de succes pentru faza fondului.
Eu cred ca trebuie sa evaluati bine si in cunostinta de cauza situatia pentru a lua cele mai bune deciizii.
Succes !
Onorariu de succes
amuliu
Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)