am un pfa cod CAEN 7022(consultanta) cu contract de comodat la adresa la care este sediul. care este cota de cheltuieli permisa pentru utilitati si amenajarea spatiului, pentru determinarea impozitului pe profit?
In normele de contab. in partida simpla, la cap. F se spune ca in cazul utilizarilor bunurilor cu folosinta mixta (pt. afacere si in scop personal) cheltuiala deductibila se determina dupa caz, proportional cu nr. de metri patrati folositi pt. afacere. Eu personal, din 100 mp locuita, folosec 25 mp pt afacere. Deci, 25% din toate cheltuielile locuintei le scad din veniti PFA-ului.
am IF , iar anul ce a trecut am avut si un pensionar pe caz de boala prins in asociatie , anul asta scotand-ul...ce vreau sa va intreb :
cand o sa trebuiasca sa merg la casele de asigurari sa platesc contributiile pe anul trecut , o sa imi cera sa platesc si pentru el sau cere returnarea pensiei pe cele 12 luni cat a fost asociat al firmei....mentionez ca era trecut cu 10% din procentajul firmei...
mai doresc sa stiu daca acum cand voi merge sa platesc la casa de pensii o sa imi ceara suma calculata la actuala lege sau la cea din anul trecut....