avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru cresterea copilului

va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
- in cat timp trebuie depusa cererea de concediu pentru cresterea copilului, perioada maxima admisa pentru aceasta?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: manearaul , utilizator 08:46, 21 Februarie 2011
Drepturile reprezentand indemnizata pentru CCCi si stimulentul de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)—c).
multumesc mult pentru raspuns. Ca sa ma lamuresc mai bine...sotia mea a nascut pe data de 24,ianuarie 2011. Sa inteleg ca pot depune cererea pentru concediul de cresterea copilului in termen de 60 de zile? Imi cer scuze de insistenta dar vreau sa fiu lamurit clar ca sa nu pierd dreptul de concediu de 1 an pentru cresterea copilului.
Hai sa-ti spun eu... romaneste, ca si eu sunt mamica.
Daca sotia ta lucreaza, este obligata sa efectueze concediul de lauzie, adica 42 de zile de la nasterea copilului.Cand se incheie aceste 42 de zile, aveti termen 60 de zile in care se poate depune dosarul(se poate insa si in prima zi dupa concediu, adica in a 43-a zi).
Daca nu are cel putin 12luni inainte de nasterea copilului lucrate, nu va primi indemnizatie si poate sa depuna dosarul pentru a o primi in oricare din urmatoarele 60 de zile nasterii copilului.Cu cat mai repede, cu atat mai bine.Eu am depus dosarul in 2 decembrie si inca...astept.
Daca mai ai nelamuriri, intreaba.:)
multumesc foarte mult...sotia mea nu lucreaza asa ca eu vreau sa-mi iau acest concediu si nu sant lamurit in cat timp de la nasterea fetitei pot depune acest dosar de concediu ..in cazul meu..care sant conditiile? multumesc din nou...
manearaul a scris:

multumesc foarte mult...sotia mea nu lucreaza asa ca eu vreau sa-mi iau acest concediu si nu sant lamurit in cat timp de la nasterea fetitei pot depune acest dosar de concediu ..in cazul meu..care sant conditiile? multumesc din nou...


In cazul dvs indemnizatia pentru CCC se va plati incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la aceasta data.

Alte discuții în legătură

Termen depunere dosar alocatie de stat pentru copii si indemnizatie pentru cresterea copilului Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Am nascut in data de 29.03.2016 si din neglijenta am depus dosarul pentru acordarea alocatie de stat pentru copii abia in data de 07.07.2016, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxanarox roxanarox Buna ziua!ma numesc roxana si va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns....luni pe data de 16 iunie implinesc 1 an la locul de munca si doctorula programat ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata concediu maternitate indemnizatie crestere copil madylumy madylumy buna ziua,va rog daca se poate un sfat,am o cunostinta care se afla in concediu maternitate din 27 ian.2011,la 27 feb.2011 a nascut,isi mai poate lua cele 126 ... (vezi toată discuția)