avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece

E adevarat ca daca schimb apometrele sau aduc la asociatie un butetin de verificare metrologica a apometrelor nu voi mai plati pierderile de la apa rece.
Dati-mi un sfat ce pot face sa nu mai platesc pierderile de la apa rece.
Pt.luna ianurie mc de apa rece a fost de 8.77 lei/mc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 22:08, 27 Februarie 2011
@johnpescar,
Asa este peste tot, insa in ce localitate furnizorul de apa a aprobat bransament separat si contract individual de furnizare a apei, Brasov cumva? Noi la Iasi ne "luptam" de multisor cu opozitia ferma a cons. judetean care le canta in struna celor de la apavital care zic ca daca fac acest lucru se "baga" pe proprietatea privata ...
danalungu a scris:

E adevarat ca daca schimb apometrele sau aduc la asociatie un butetin de verificare metrologica a apometrelor nu voi mai plati pierderile de la apa rece.

Nu. Daca toti locatarii fac asta si tot exista pierderi, ele tot vor trebui platite.
Cel mai bine e sa cereti baza de calcul a pierderilor, iar daca banuiti ca unii triseaza, faceti cerere sa se faca control de catre comitet in fiecare apartament si sa se constate nereguli (apometre nesigilate, defecte, sunturi, etc). Apoi respectivii vor avea privilegiul de a plati toate pierderile.
@ AdamGrecu : In mun. Galati , dar de ce in Iasi sunt asa carpanosi si chitrosi?.
Parca nu-mi vine sa cred, se poate executa bransamente separate in baza unui proiect,de ce nu incerci la serviciul de proiectare a regiei de apa canal loco unde stau baietii si se uita pe geam?.:D
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
johnpescar, utilizator
daca administratorul citeste apometrul general lunar, si comunica cu regia furnizoare,tot odata si apometrele din apartamente ,diferenta de consum va fi foarte mica la ordinul banutilor.o diferenta va exista tot mereu ,dar totus 8.77 lei/mc este prea mult .la noi mc de apa rece este 5.09 lei dar nu ajungem sa platim mai mult de 5.15 lei.
conditia: angajatii asociatiei sa faca datoria.
johnpescar a scris:

,apometre care au numai un capac pe care daca il ridici raman roticelele sa le poti bloca cu un cocolos de hartie,

Aici trebuie sa intervina ori comitetul asociatiei ori asociatia care este in masura sa decida schimbarea acelor apometre, in caz contrar apartamentel respective intrand la pausal..

Intr-o zi mi-am facut bransament separat si nu ma mai interesat.

Cei de la etajul 7 ce pot sa faca in acest sens????
nimic.
suntem clienti captivi....

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa la o asociatie de proprietari calin felicia calin felicia De un an in fiecare luna la asociatia mea de proprietari imi pune pierderi de apa 16-22 lei/ luna. Acestea se calculeaza la suprafata apartamentului sau la ... (vezi toată discuția)
Factura apa prea mare sebastian70 sebastian70 Buna ziua,as dori o lamurire daca se poate,locuiesc intr-un bloc al primariei,avem toti montate apometre individuale,dar de fiecare data cand ne vine factura ... (vezi toată discuția)