avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu vreau sa mai platesc pierderile de la apa rece

E adevarat ca daca schimb apometrele sau aduc la asociatie un butetin de verificare metrologica a apometrelor nu voi mai plati pierderile de la apa rece.
Dati-mi un sfat ce pot face sa nu mai platesc pierderile de la apa rece.
Pt.luna ianurie mc de apa rece a fost de 8.77 lei/mc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 22:08, 27 Februarie 2011
Bransament separat. Contorizare individuala.
@ eliasav: voi nu aveti in apartamente firida pentru apa rece +apa calda la bucatarii a.i. coloanele de apa urca vertical pana la ultimul etaj?. Pe acolo este suficient loc pentru a introduce o teava Pexal de la bransamentul separat al tau construit in fata bransamentului scarii . Pentru etajul 7 cred ca ar trebui in plus fata de unul de la parter aprox. 25 m Pexal x 2,5 lei m/l = 51,00 lei.Ce zici este mult pentru a nu ramane captiv?. Gandeste-te ca bransamentul separat il faci pentru totdeauna si se monteaza un apometru de clasa superioara a.i. ce se citeste exact aceea se plateste.Iar citirea este executata obligatoriu de angajatii regiei , nu intri tu prin gropi sa te murdaresti, tu gasesti factura emisa de regie in cutia postala o iei si o achiti cum i-ti vine tie mai usor.:D
sunteti din bucuresti ?
cum ati reusit sa va faceti singur un bransament la aceeasi adresa ? si eu am mari probleme cu vecinii,; pana sa-mi pun apometre, plateam la pausal de imi crapau buzunarele: 4 pers vre-o 60 mc !!! din 12 apartamente doar eu mi-am pus apometre si le plaetsc acum consumul plus 10% pierderi.. nu mai zic , ca lanoi nici macar asociatie de proprietari nu este...

asa ca ma interseaza , totusi, o separare totala.. deci cum ati reusit ?
johnpescar a scris:

La noi pe scara sunt vreo cativa proprietari care folosesc metoda cu magneti pusi pe apometre,apometre care au numai un capac pe care daca il ridici raman roticelele sa le poti bloca cu un cocolos de hartie, alimentare inaintea apometrelor prin shuntari etc. a.i. " pierderile" sunt mai mari decat consumul in luna cand se citeste apometrul general (2 luni sunt estimative).
Eu dadeam la asociatie cate 16 m cubi de apa (eram macar la chestia asta campion) in timp ce altii cate 1,5-2 m.c. iar pierderile se distribuiau dupa consum tot la mine mai mult.
Intr-o zi mi-am facut bransament separat si nu ma mai interesat.
Chiar ma distrez.:P


Buna ziua,

sunteti din bucuresti ? eu da...
cum ati reusit sa va faceti singur un bransament la aceeasi adresa ? si eu am mari probleme cu vecinii; pana sa-mi pun apometre, plateam la pausal de imi crapau buzunarele: 4 pers cam 60 mc cca 250 lei...!!! din 12 apartamente doar eu mi-am pus apometre si le plaetsc acum consumul plus 10% pierderi.. nu mai zic , ca la noi nici macar asociatie de proprietari nu exista...

asa ca ma interseaza , totusi, o separare totala.. deci cum ati reusit ?
Domnul a spus mai sus ca este din Galati.
Nu va faceti iluzii desarte, in Bucuresti nu este posibil sa se incheie contracte individuale cu locatarii dintr-un bloc.

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa la o asociatie de proprietari calin felicia calin felicia De un an in fiecare luna la asociatia mea de proprietari imi pune pierderi de apa 16-22 lei/ luna. Acestea se calculeaza la suprafata apartamentului sau la ... (vezi toată discuția)
Factura apa prea mare sebastian70 sebastian70 Buna ziua,as dori o lamurire daca se poate,locuiesc intr-un bloc al primariei,avem toti montate apometre individuale,dar de fiecare data cand ne vine factura ... (vezi toată discuția)