avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura si contract pierdut
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura si contract pierdut

Este valabila o factura care indica o obligatie de plata atunci cand contractul s-a pierdut de catre ambele parti? Daca da, sau nu, care e temeiul legal?

Ce probleme pot apare?
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 21:38, 17 Februarie 2011
Puneti probelma ca un specialist.
Un simplu om ar spune: Vasile imi datoreaya 100 lei pentru ca i-am arat gradina.

Altfel,
factura este valabila, este o proba care dovedeste dreptul de creanta.
porniti de la lucrurile simple
succes

~ Conținut șters la cerere ~
Bineinteles ca este valabila. Nu exista un temei legal, insa legea prevede expres care sunt contractele a caror valabilitate depinde de incheierea in forma scrisa
Mai mult decat atat unii practicieni considera ca factura reprezinta o forma de contract (atesta existenta unei conventii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal avans bijulica bijulica Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare referitoare la temeiul legal al avansului acordat de catre cumparator - fie el pj sau pf- in vederea executarii ... (vezi toată discuția)
Contract pe spatele facturii legal? bbn_1982 bbn_1982 Eu, s.c. am cumparat de la alta firma niste marfuri pe baza de factura. Pe spatele facturii, este un contract cu 1% penalitati ptr fiecare zi intarziere. Am ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala poate tine loc de contract ????? Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am urmatoarea speta Am un debitor cu care nu s-a incheiat un contract. El acum nu mai vrea sa ne achite niste facturi pe motiv ca nu avem contract ... (vezi toată discuția)