avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa concediul pentru cresterea copilului as vrea sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa concediul pentru cresterea copilului as vrea sa beneficiez de somaj

Buna ziua, sunt in concediu pentru cresterea copilului, pe 12 martie 2011 trebuie sa ma prezint la servici. Angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca la servici pentru 3 luni, cam atat as putea sa mai lucrez, din cauza ca acum sunt insarcinata in 19 saptamani. Cum pot sa beneficiez de somaj? Este posibil sa iau somaj? M-am interesat si eu, si am vazut ca angajatorul nu are voie sa ma dea afara din servici 6 luni dupa intoarcerea la munca. Dar stiu persoane care dupa concediul pentru cresterea copilului, au luat somaj, ca sa mai stea casa cu , copilul. Cum este posibil sa iau somaj? Si ce trebuie sa fac in situatia in care ma aflu, ca sa nu ma dea afara din servici in cazul in care nu pot beneficia de somaj. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 18 Februarie 2011
Angajatorul va poate concedia pe motive de restructurare a postului (art.65 alin.1).
6 luni la care faceti referire nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala.
1. Faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 12.03.2011.
2. In aceeasi zi ii mai scrieti o instiintare ca suntei gravida si anexati o adeverinta de la medic care sa confirme ca sunteti gravida.
3. In aceasta situatie nu va poate concedia decat daca se desfiinteaza postul dvs. si atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din maternitate TA TA buna! am avut contract de munca pe periada nedeterminata. in locul meu a fost angajta alta persoana cu contract de munca pe perioada determinata de 1 an. ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)
Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)