avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto

Buna ziua,

tot mai frecvent aud de la diferite persoane ca si-au recuperat in instanta taxa auto. Noi suntem o societate comerciala care a achizitionat mai multe autoturisme in perioada 2008-2010, autoturisme care sunt folosite in interes de serviciu de catre administratorii societatii. Precizez ca suma platita ca si taxa de inmatriculare pentru toate autoturismele se ridica la nivelul a cca. 25.000€. Rog daca cineva este bine informat referitor la aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 10:26, 18 Februarie 2011
Este o procedura prealabila, finantele nu se garabesc sa raspunda, dar dupa '' lupte seculare'', este posibil sa reciperati taxa auto.
Multumesc pentru promtitudine doamna avocat, totusi mai am o intrebare daca-mi puteti raspunde: taxele s-au platit la acea vreme, unele la finante Oradea, altele la finante Bistrita, iar acum sediul(singurul) societatii este in Timisoara. Cererile de restituire, respectiv actionarea in instanta ar trebui in fiecare judet in parte demarate sau se poate la administratia financiara Timis?
Mai intai formulati crereile de restituire la sediul Finante unde ati platit taxa, dupa care, formulati actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto - diverse aspecte Hamann Hamann 1. Buna seara, tot prin instanta pot recupera in prezent o taxa auto platita in august 2010 si una in august 2012? Termenul de prescriptie e 5 ani? Ma gandesc ... (vezi toată discuția)
Taxe lloryshyka lloryshyka Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)
Taxa de poluare platita in 2010, cum fac? underworld underworld Am cumparat in 2010 un autoturism din Romania, [b]neinmatriculat[/b] pana atunci si am platit taxa de poluare. Acum, in februarie 2012, doresc sa cer ... (vezi toată discuția)