avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale

Buna ziua,va scriu pentru mama mea....mama astazi implineste 55 de ani si 3 luni...are 37 de ani si 4 luni lucrati.Astazi a fost la oficiul de pensii ptr a-si depune dosarul de pensie anticipata si nu a lamurit-o nimeni in legatura cu penalizarea acestei pensii...cineva i-a spus ca e 15%,alticeva ca e 45%....nimeni nimic sigur.Ma intrebam daca puteti dvs sa ne lamuriti in legatura cu aceasta problema.Va multumesc anticipat pt raspunsuri:)
Cel mai recent răspuns: Zamy , utilizator 23:54, 15 Mai 2011
Tocmai i-a venit decizia de pensionare anticipata partiala si mamei mele(n1955 luna noiembrie) cu penalizare de 45 % la stagiu de cotiza re de 36 ani si 5 luni (485 lei) ... Exista posibilitatea sa platesti lunar la doar pensii pentru diferenta pana la 38 de ani ? pt a se putea scapa de penalizare sau daca se poate face altceva!? Multumesc.
@Zamy

Raspunsul este "nu".

O persoana care incheie un contract de asigurare sociala cu casa de pensii are calitatea de asigurat in sistemul public de pensii.

Insa pensia anticipata partiala este pusa in plata atunci cand beneficiarului ii inceteaza calitatea de asigurat (art. 105 din Legea nr. 263/2010).
Multumesc de promtitudine! O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent penalizare pensie anticipata Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa aflu cu ce procent va fi penalizata la pensie o persoana [b](femeie)[/b] nascuta pe data de [b]04.10.1957[/b] si care are un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Adina Haiduc Adina Haiduc Buna ziua! As dori sa stiu cand poate iesi la pensie mama mea care e in urmatoarea situatie: - varsta: 54 ani impliniti in Februarie - ani de munca: 32 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala FBI FBI sunt nascuta in 10.09.1956 am vechime in munca 30 de ani si 6 luni doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat la varsta pe care o am acum (vezi toată discuția)