avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... succesiune pe un imobil ipotecat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

succesiune pe un imobil ipotecat

mama mea a girat cu apartamentul un credit facut de un S.R.L. in anul 1990 la Creditbank. Creditul a fost achitat doar partial.Dupa cum stiti,Creditbank a falimentat,,,,,firma a falimentat si ea si a fost inchisa.Mama mea a decedat in urma cu 4 ani,,,Eu si fratii mei nu putem face succesiunea pe imobil din cauza ipotecii.Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu ipoteca in acest caz? Ea mai exista? Si daca ,da, cum poate fi dizolvata avand in vedere faptul ca nu mai exista nici creditorul nici debitorul?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
genario, utilizator
Adresati-va Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (actualul AVAS, Str. Cpt. Alex. ªerbãnescu nr. 50, sector 1, Bucureşti), succesoarea Creditbank si solicitati radierea ipotecii.
daca ma adresez AVAS,,nu exista riscul unei executari silite, stiind faptul ca AVAS trebuie sa recupereze creantele bancilor?
multumesc
Obtineti un certificat de atestare calitate de mostenitori, apoi, daca este cazul, in contradictoriu cu "succesoarea in drepturi si obligatii a creditoarei", solicitati sa se constate prescriptia dreptului de a solicita obligarea dvs. (in calitate de succesori ai defunctei dvs. mame) la plata debitului si pe cale de consecinta radierea ipotecii.

Sau...puteti obtine pe cale amiabila o adresa din partea succesoarei creditoarei, prin care se solicita, de catre aceasta, radierea sarcinii (ipotecii).

Daca este prescris dreptul de a solicita plata debitului (dreptul material la actiune), este prescris, pe cale de consecinta si dreptul de a solicita executarea silita.

La acea data, din cate imi amintesc (in 1990), contractele de credit nu erau titluri executorii.Apoi...chiar daca ar fi existat un titlu executoriu, acesta si-a pierdut puterea executorie dupa o anumita perioada de timp...

Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de ipotecas scatalin scatalin cum pot scapa de ipoteca daca banca a dat faliment (vezi toată discuția)
Ipoteca sbpackard170 sbpackard170 In anul 1998 am ipotecat un teren care imi apartine ca persoana fizica in favoarea unei banci pentru un credit acordat unei firme. Firma a intrat in faliment ... (vezi toată discuția)
Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)