avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea produselor cumparate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea produselor cumparate

Buna ziua
Ma intereseaza sa stiu daca exista o lege in Romania care sa specifice faptul ca orice produs cumparat de la magazin se poate returna in 48 de ore, pentru faptul ca "nu mai am nevoie de ea", produsul fiind ok.
Eu detin magazin de IT, si mi se pare in neregula, adica cineva cumpara un LCD de 22" si imi aduce inapoi dp 2 zile ca nu mai vreau, dati banii inapoi, oke dau, dar trebuie sa fie ceva demersuri nu? doar nu am in casa intodeauna 1000 de ron sa tot impart bani....
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:46, 21 Februarie 2011
da, chiar ieri a fost o stire.
Nu exista nicio lege.
Singura Lege care prevede schimbarea produsului este 449/2003- privind garantia produselor .
Daca vindeti online ( la distanta ) atunci exista prevederile O.G. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă.
Sunt unele magazine care se respecta si schimba produsul in 48 ore daca prezinta deficiente dar nu este obligatoriu.
maxima cum ramane cu legislatia europeana privind dreptul comercial, ce are aplicabilitate primara, inaintea dreptului intern?Suntem cetateni europeni, beneficiem de o legislatie comunitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
In cit timp pot returna o pereche de cizme? Angelinne Angelinne Am achizitionat acum 4 zile o pereche de cisme care au fost ultima pereche si expusa in magazin ...si ajunsa acasa mi-am dat seama ca era probabil ... (vezi toată discuția)