avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii dreptul la somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

dreptul la somaj

am fost angajata in data de 26 aprilie 2010 la un market din Bucuresti. In urma cu cateva zile, mai exact pe data de 11 februarie 2011 acest magazin s-a inchis si nu se stie daca se mai deschide altul in locul lui (aceeasi firma a avut mai multe magazine in Bucuresti pe care le-a inchis si a deschis altele in alta locatie). As dori sa stiu daca pot avea dreptul la somaj? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cicidaniela , utilizator 10:19, 23 Februarie 2011
Buna ziua ! Una dintre conditiile necesare acordarii indemnizatiei de somaj este aceea de a avea un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 luni anterioare depunerii cererii .... daca vorbim strict de perioada din speta ..nu va incadrati .....
Buna seara! Anterior acestei date am lucrat in perioada 15.04.2008 - 15.06.2009 la un dealer de telefonie mobila dupa care a trebuit sa intrerup deoarece pe data de 07.04.2009 s-a nascut fetita mea. Mentionez ca nu am intrat in conediu de crestere a copilului.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
elena - alina, utilizator
Daca anterior angajarii ati fost in concediu de indemnizatie si crestere copil , iar acum postul va este desfiintat, veti beneficia de indemnizatie de somaj
pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa vi se desfaca contractul de munca cu articolul 65 codul muncii (si sa aveti stagiu de cotizare )

ati gresit cand ati intrerupt contractul de munca la nasterea fetitei . va mergea vechimea in munca ,beneficiati de asigurare de sanatate , cas(pensia), somaj .
Acum nici macar nu mai reusesc sa dau de personalul de la firma respectiva pentru adeverinta necesara la ajofm. Incep sa cred ca am muncit degeaba si ei nici macar nu au cotizat la somaj............. Sincer nu stiu ce sa mai fac?

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj lalishor lalishor Buna ziua! am si eu o intrebare..sunt mamica,am o fetita de 6luni jumatate si nu am beneficiat de indemnizatie fiindca am avut intrerupere intre servicii 2luni ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului diaconu82 diaconu82 Buna ziua! As vrea sa va intreb daca dupa terminarea concediului crestere copil o sa pot beneficia de somaj? Am lucrat ca vanzatoare la un magazin innainte de ... (vezi toată discuția)
Ccc - somaj bea_foris bea_foris Buna ziua! Am lucrat cu A.I., neplatind asigurarea pentru somaj. Dupa nasterea primului copil, am inchis A.I., si imediat am si ramas insarcinata cu al doilea ... (vezi toată discuția)