avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunuri mobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunuri mobile

Buna ziua!

In anul 2003 am incheiat o succesiune dupa bunica mea decedata , impreuna cu fratele meu.Noi suntem mostenitorii unici si legali ai bunicii.Succesiunea s-a dezbatut la momentul respectiv doar pe imobil, o garsoniera pe care o avem avum noi doi, fratii in co-proprietate.In succesiune atunci, nu s-au mai introdus alte bunuri mobile (bijuterii, ceasuri, tablouri), pentru ca bunica nu avea bunuri de asemenea natura.Acum un timp, prin lucrurile bunicii , am descoperit niste carnete cec , pe care dorim sa le introducem intr-o noua succesiune pentru bunuri mobile.
Am fost cu ele la o sucursala Cec Bank, mi s-a spus ca sunt valabile , mi s-a trecut soldul cu dobanda aferenta si acum urmeaza sa merg la notar pentru a rezolva problema prin succesiune.

Va rog sa-mi spuneti exact cum se procedeaza in acest caz.Ce pasi se urmeaza si care sunt costurile(exclusiv onorariu notarului).V-as fi recunoscatoare pentru orice detalii.Fratele meu, poate ceda partea lui, in favoarea mea?( pentru ca el e foarte ocupat si nu poate lipsi oricand de la serviciu)

Multumesc pt ajutor!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 13:54, 18 Februarie 2011
Buna ziua !
Faceti supliment la certificatul de succesiune initial .... Pasii ? Luati anexa 24 de la secretarul UAT de pe raza ultimului domiciliu al defunctei , certificat atestare fiscala (daca e cazul) si va prezentati cu acestea la notar .....
se va completa succesiunea cu acele carnete cec in valoare de x lei. iar taxele va spune notarul la care veti apela. oricum, onorariul acestuia depinde de valoarea acelor carnete!
Onorariul si taxele le fixeaza dupa tabelel minimale si maximale fiecare BNP. i raport de masa succesorala;;;cu fratele tot trebuie sa se prezinte la notariat pentru a da o declaratie de renuntare,,altfel actul poate fi atacat in instanta si lovit de nulitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sau succesiune ? AnirolfAivlis AnirolfAivlis Buna seara, Bunica mea a decedat acum cativa ani, are doi fii ( amandoi in viata ), eu fiind nepoata: - as dorii sa stiu ce anume trebui facut, succesiune ... (vezi toată discuția)
Bunuri mobile dmitr dmitr Buna ziua, Suntem 4 frati si urmeaza sa deschidem succesiunea dupa decesul mamei noastre, la notar, pe cale amiabila. Problema pe care o intampinam este la ... (vezi toată discuția)
1/2 mostenire FeliciaFlorica FeliciaFlorica Buna ziua. In urma decesului unei persoane care are 2 frati in viata dintre care unul este de acord sa cedeze partea ei in favoarea celei care a avut grija de ... (vezi toată discuția)