avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Foarte Important .. Cineva sa ma ajute ,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Foarte Important .. Cineva sa ma ajute ,

De ce trebuie sa platesc din urma pensia alimentara , deoarece eu am repus dosarul pe rol in luna octombrie 2010, de ce trebuie sa platesc din urma din data de 12 aprilie 2010 ?
Ce sa fac si cum ma puteti ajuta ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
uddo, utilizator
Cel mai recent răspuns: anacross , utilizator 14:13, 18 Februarie 2011
se plateste de a data depunerii actiunii. e vorba de aceiasi actiune inceputa in aprilie , inteleg suspendata o perioada si repusa pe rol.
oricum suma de bani e f mica si copilul estye si al dvs si tb sa sufere cat maI PUTN CHIAR DACA NU VA INTELEGETI CU MAMA EI.
va rugam nu mai dati nume de persoane pe form. este interzis. si poate va gaseste sotia si va da in judecata. sunt date personale. folositi initiale. editati mesajul urgent
si daca nu platesc
si daca ea nu zice nimic ... si nu are pretentie sa platesc din urma pensia ...
ce pot face ?
Buna ziua! In caz de neplata a pensiei de intretinere, stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, trebuie sa stiti ca se poate proceda la executare silita, avand in vedere ca aceste hotarari sunt executorii, adica se poate merge direct la executor cu ele si se procedeaza la executarea silita a veniturilor dvoastra.
Mai mult decat atat trebuie sa stiti ca neplata acestor obligatii cu rea-credinta, pentru doua luni consecutive, reprezinta si infractiunea de abandon de familie (art.305 Cod Penal
In concluzie, fiind o suma atat de mica, recomandarea ar fi sa o achitati, pentru a evita alte consecinte legale.
daca nu platiti si ea nu incepe ex silita, atunci nu patiti nimic, dar poate odata se supara si va depune plangere pt abandon de familie. sau mai rau, poate o sa-i explice fiicei peste cativa ani ce "darnic" a fost tata fata de ea! desigur, poate nici asta nu va afecteaza daca nu tineti la copil!
uddo a scris:

si daca nu platesc
si daca ea nu zice nimic ... si nu are pretentie sa platesc din urma pensia ...
ce pot face ?

Bravo ei daca nu zice nimic, are decenta si noblete. Pe dvs, daca doriti binele minorului, ce va impiedica sa platiti 120 lei pe luna pensie alimentara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa stiu CAILE DE ATAC ,in cazul in care tatal nu plateste pensie alimentara copilului care a fost incredintat,spre ingrijire si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ELA39 ELA39 din ianuarie 2006 nu am mai primit pensie alimentara,pentru copiii mei(doi).tatal lor a iesit in ordonanta.primeam 170 ron.ce demersuri trebuiesc facute si ... (vezi toată discuția)