avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intrebare...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intrebare...



Buna ziua! Speta mea e cat se poate de ciudata. Am initiat procedura somatiei de plata impotriva unui debitor caruia i-am prestat anumite servicii. Am obtinut in urma judecarii un titlu executoriu, in baza caruia am formulat o somatie catre debitor si aceasta a platit. Dupa ce a platit insa acesta a facut recurs...iar instanta superioara a dispus casarea cauzei si rejudecarea acesteia.Tot debitorul a solicitat anularea titlului executoriu. Ca urmare a acestui fapt am facut o cerere de suspendare, intrucat nu mai exista obiectul actiunii.

Puteti sa-mi spune-ti si mie va rog ce pot face in cazul asta?!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Viorica Babita , Consilier juridic 18:51, 12 Mai 2008
Ce fel de somatie i-ai facut debitorului? Te referi la cea din dosarul de executare silita? In dosarul de instanta ai solicitat suspendarea? Care a fost solutia instantei?
Somatia de plata nu poate fi atacata cu recurs, ci cu cerere in anulare, apoi, termenul pentru formularea cererii in anulare este de 10 zile de la comunicare. Astfel, ca nu inteleg despre ce recurs este vorba si cum a putut o instanta sa dea casare si rejudecare in temeiul procedurii de urgenta privind somatia de plata. Si apoi, cererea de suspendare la ce foloseste? Dupa mine, cred ca ar fi fost mai folositoare o intampinare prin care sa ceri respingerea actiunii debitorului. Sau poate acesta a facut contestatie la executarea silita ( recursul respectiv). Detaliile tale nu sunt complete pentru un raspuns cat mai aproape de ceea ce te intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua rejudecare cu trimitere intr-un dosar de executare silita Astromedia Astromedia Rog frumos sa-mi raspundeti daca este legala a doau rejudecare si ce trebuie facut?. Sunt de 3 ani hartuit, ca parat intimat, intr-un dosar civil ... (vezi toată discuția)
Sentinta nelegala? leusan leusan Exista urmatoarea speta: Se face o contestatie la executare silita(poprire).instanta de fond suspenda executarea hotararii. Creditorul declara recurs la ... (vezi toată discuția)
Prescrierea petre_marian petre_marian Buna ziua.Am o nedumerire in legatura cu prescrierea unei actiuni avand ca obiect partajul judiciar,La data de 22-01-2913 instanta de fond a emis o sentinta ... (vezi toată discuția)