avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolvare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolvare mostenire

Buna seara!
As dori sa va intreb, cum pot rezolva cel mai simplu si mai ieftin urmatoarea problema!
Am mostenit impreuna cu 3 frati casa parinteasca, casa care nu exista in acte. Mi-am platit fratii, am evidentiat si intabulat casa si acum am acte pe ea. Proprietari desigur suntem toti patru in cote nedeterminate, intabularea facandu-se dupa titlul de proprietate pe care apaream toti patru.
Pot fratii mei sa renunte in favoarea mea? sau care este modalitatea cea mai simpla? intre timp am gasit un cumparator pentru casa. pot lua avans pentru ea, pana suntem toti proprietari? multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 21:21, 18 Februarie 2011
Daca pe titlu apareti toti 4 atunci toti sunteti proprietari. Daca ati gasit un cumparator semnati toti 4 la "vanzator" si gata. E cel mai simplu. Cu privire la "renuntare in favoarea dumneavoastra" cel mai simplu este ca dumneavoastra singur sa incasati pretul. Altfel va complicati cu cheltuieli, zic eu, inutile. Nu au cum sa renunte la un drept pe care il au decat instrainandu-l, lucru care presupune cheltuieli.
eu singur pot semna un precontract de vanzare cumparare?
in principiu,puteti semna,dar nu are valoare juridica decat daca dupa deschiderea succesiunii bunul respectiv v-ar revenii in totalitate in patrimoniul dvs(platind o sulta celorlati mostenitori sau prin renuntarea lor expresa,scrisa la respectivul bun in favoarea dvs)
retineti,atat timp cat figurati toti 4 in CF(in coproprietate) orice act incheiat fara acceptul celorlalti,in principiu poate fi atacat cu nulitate.
nu se pune problema atacarii de catre frati. dar vreau sa actionez eu legal fara sa ii plimb pe ei pentru un precontract de mana, cu care ei sunt de acord ca si coproprietari! Dar oricum va multumesc
pentru incheierea unui antecontract de v/c, puteti sa incheiati un act sub semnatura olografa cu fratii dvs( de accept in principiu cu vanzarea), tocmai sa aveti o legitimitate fata de cumparator.
doar ca transferul de proprietate se poate face doar la notar unde va trebui sa fie prezenti toti coproprietarii.
mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate in devalmasie cocoon cocoon Am depus actele la notar pentru cumpararea unei case, cu terenul aferent. Proprietatea este in devalmasie, iar cadastru nu exista intrucat terenul se afla ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire danutzelutz danutzelutz In familia tatalui meu sunt 4 frati, toti mostenitori ai unei case, dupa moartea parintilor lor.Unul din frati i-a cedat tatalui meu partea lui de casa. Acum ... (vezi toată discuția)
Prprietate pe cote parti miri9 miri9 Buna ziua , sunt coproprietar al unei case , in care si locuiesc ( singura proprietate ) detin 3/4 din proprietate prin mostenire , restul de 1/4 LA ... (vezi toată discuția)