avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copie minuta dispozitiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copie minuta dispozitiv

Este adevarat ca in cazul in care solicit eliberarea copiei minutei dispozitivului unei decizii civile, termenul de apel sau recurs curge de la comunicarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 20:56, 18 Februarie 2011
da
Nu, termenul caii de atac curge de la data comunicarii hotararii la domiciliul partilor.
Nu, termenul de apel / recurs curge de la comunicarea intregii hotarari, nu a unei parti din ea, deoarece hotararea cuprinde si motivarea, parte care este avuta in vedere in cazul utilizarii unei cai de atac.
discutia este putin interpretabila.
astfel, urmare a intrarii in posesie a unei copii dupa minuta dispozitivului, termenul pentru apel sau recurs incepe sa curga, deoarece cunoasteti(a-ti luat la cunostinta) de continutul dipozitivului.in acest caz, se aplica prezumtia de cunoastere a hotararii, fiind un caz special, care deroga de la normele uzuale.
in schimb, termenul de depunere a motivelor de apel sau recurs vor fi socotite doar de la data comunicarii intregii sentinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen apel evileveil evileveil Buna ziua, termenul pentru a declara apel curge si de la ridicarea unei copii dupa minuta?(in civil) A mai fost discutata problema, un avocat zice ca da, ... (vezi toată discuția)
Minuta in civil - curge termen pentru calea de atac sau nu? laviniacamelia laviniacamelia Buna ziua, dragi colegi! Asa cum arata si titlul, am o dilema privitoare la valoarea pe care o are semnarea de primire pentru minuta hotararii in civil, ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)