avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen apel

Buna ziua, termenul pentru a declara apel curge si de la ridicarea unei copii dupa minuta?(in civil)
A mai fost discutata problema, un avocat zice ca da, altul ca nu. Cum este?

www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_184338/copie-minuta-dispozitiv.html#axzz2Sb5IoOva
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
evileveil, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 13:27, 8 Mai 2013
Termenul de apel curge de la comunicarea hotararii, daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel.
Sa inteleg ca aceasta explicatie nu sta in picioare:
"urmare a intrarii in posesie a unei copii dupa minuta dispozitivului, termenul pentru apel sau recurs incepe sa curga, deoarece cunoasteti(a-ti luat la cunostinta) de continutul dipozitivului.in acest caz, se aplica prezumtia de cunoastere a hotararii, fiind un caz special, care deroga de la normele uzuale.
in schimb, termenul de depunere a motivelor de apel sau recurs vor fi socotite doar de la data comunicarii intregii sentinte. "

Multumesc pentru raspuns.
Nu, explicatia sta in picioare.
Cererea de apel o faceti de la data la care ati luat cunostinta de dispozitivul hotararii, (anterior comunicarii hotararii)urmand ca motivarea apelului sa o faceti in termenul de apel, dar care incepe sa curga de la comunicarea hotararii.
Daca am luat copie dupa minuta, acum 20 de zile, si termenul pentru apel este de 15 zile(hotararea nu a ajuns acasa, cu posta), inseamna ca apelul meu nu va mai fi in termen???
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
evileveil, utilizator
termenul de apel este de 30 zile (un conditiile NCpr civ, daca sunt aplicabile situatiei de speta) de la comunicarea hotarari isi in cazul in care apelul se face inainte de comunicare, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie minuta dispozitiv camyi camyi Este adevarat ca in cazul in care solicit eliberarea copiei minutei dispozitivului unei decizii civile, termenul de apel sau recurs curge de la comunicarea ... (vezi toată discuția)
Minuta in civil - curge termen pentru calea de atac sau nu? laviniacamelia laviniacamelia Buna ziua, dragi colegi! Asa cum arata si titlul, am o dilema privitoare la valoarea pe care o are semnarea de primire pentru minuta hotararii in civil, ... (vezi toată discuția)
Termen depunere recurs in litigiu de munca Rentzu Rentzu In data de de 23 august 2012 ni s-a comunicat hotararea judecatoreasca intr-un litigiu de munca in care a fost implicata sotia. Am depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)