avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil-mosteniri, drept proprietate..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil-mosteniri, drept proprietate..

buna seara, tatal meu a decedat dar inainte de asta a facut contract de vanzare-cumparare pe casa surorei mele. mama a primit ca succesiune de la bunici o suprafata de pamant titlul fiind facut pe numele actual . fiindca a lucrat la CAP a primit 5000 m2 conf legii.....titlul tot pe numele actual, poate vinde aceste terenuri fara acordul celor 2fii adica eu si fratele meu? vrea sa faca acte surorei noastre.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 21:04, 18 Februarie 2011
1.daca imobilul respectiv(casa) apartinea doar tatalui dvs, acel contract de v/c este perfect valabil.
2) mama dvs poate sa dispuna dupa absolut bunul plac ce face cu averea personala,atat timp cat este in viata.NU ARE NEVOIE de acceptul nimanui!(cum este si firesc).Dvs si fratele veti avea drepturi asupra averii parintilor doar dupa decesul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc :) UnCetatean2 UnCetatean2 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: prin 1970, tatal meu a fost repartizat / a ales un post (loc de munca) la ap. 600 km de locul natal. O \"gaseste\" ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice norission norission buna tuturor, am construit o vila din fonduri proprii,si pot demonstra doar cu martori dar pamantul si autorizatia de constructie este pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Intelegere verbala gheorghe65 gheorghe65 Fratele meu a avut grija de bunica si inainte de revolutie a primit o casa + teren in urma unui contract clauza de intretinere. De asemenea, a primit prin ... (vezi toată discuția)