avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu se primeste cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu se primeste cartea de munca

O firma nu a platit pentru multe luni CAS-ul si nu poate preda astfel fostilor angajati cartea de munca.Ce poate face fostul angajat pentru a se putea angaja in alta parte daca nu are situatia incheiata din vina angajatorului.Poate fi angajat cu 8 ore sau doar 4?Ce acte trebuie depuse la noul angajator?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 21 Februarie 2011
n-are nicio treaba. incheie alt contract de munca si se trimite revisal, ca si cum ar fi un al doilea job, sa zicem.
pe parcurs se va remedia si situatia cealalta. oricum cartile de munca nu mai sunt utilizabile.
Noul angajator stabileste sporul de vechime pe baza cartii de munca.
Ce legatura are neplata CAS-ului cu predarea cartilor de munca?
In ce sens nu are situatia incheiata?
rominaduca a scris:

O firma nu a platit pentru multe luni CAS-ul si nu poate preda astfel fostilor angajati cartea de munca.Ce poate face fostul angajat pentru a se putea angaja in alta parte daca nu are situatia incheiata din vina angajatorului.Poate fi angajat cu 8 ore sau doar 4?Ce acte trebuie depuse la noul angajator?

Va multumesc.

Eliberarea carnetului de munca nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, angajatorul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente.
Multumesc pentru raspunsuri.

Nu am stiut exact situatia, acum am inteles de fapt ca la ITM este cartea de munca, iar persoana respectiva nu o primeste din cauza unor probleme pe care le are firma la care ea a lucrat.Desi nu mai lucreaza de mult timp nu are nota de lichidare. Se poate astfel angaja in alta parte program 8 ore?

Alte discuții în legătură

Carte de munca sensei sensei cum se poate recupera cartea de munca in timp scurt atunci cind demisionezi de la o firma care are sediul central in alt oras?De exemplu o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca retinuta zoli78 zoli78 Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca Daniela2172 Daniela2172 sunt angajata la o societate si tin evidenta carnetelor de munca. in urma cu o saptamana mi-a disparut un carnet de munca al unui angajat. cum procedez in ... (vezi toată discuția)