avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca/contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca/contract

am si eu cateva intrebari
Eu nu lucrez dar totusi cartea mea de munca merge la o firma . Acum am gasit un loc de munca (cu Contract pe 1 an) si de acceea nu stiu ce sa fac ca nu as renunta la cartea de munca de la firma la care este.Intrebarea este daca se poate sa imi mearga cartea de munca si contractul in acelasi timp? este posibil ????
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 22 Iulie 2008
Da, este posibili acest lucru. Este vorba, in acest caz, de cumulul de functii in baza a doua contracte individuale de munca.
La incheierea celuilalt contract individual de munca se da o declaratie prin care specificati ca aveti carnet de munca care se afla la prima societate.
buna ziua ,
In urma cu 3 ani am lucrat la o societate cu carte de munca in urma unor neintelegeri cu superiorul meu am renuntat sa ma mai duc la munca , am dus tot ce aveam de la ei (am facut inventarul) intre timp am plecat din tara si nu am mai luat cartea de munca de la ei acum cateva luni am venit inapoi dar parinti mei s-au mutat in alt oras si nu am reusit nici pana acum sa ajung la fostul loc de munca ca sa iau cartea de munca .....
As dori sa ma angajez la o firma in noul oras (cu contract de munca) si nu as prea vrea sa ma mai duc la fosta firma. Care sunt riscrile daca zic ca nu am mai lucrat? sau ce trebuie sa fac?
multumesc!
Carnetul de munca este actul oficial prin care se dovedeste vechimea in munca.
Riscurile ar fi urmatoarele : pierderea vechimii in munca acumulate si savarsirea infractiunii de fals in declaratii (la angajare se da o declaratie pe propria raspundere daca aveti sau nu carnet de munca).
Pentru recuperarea carrnetului de munca trebuie sa va prezentati la fostul dvs angajator si sa-l solicitati. Va puteti angaja si fara sa prezentati carnetul de munca dand declaratie ca posedati carnet de munca care se afla la fostul dvs angajator.
pana la urma tot va trebui sa intrati in posesia ei, asa ca luati-va inima in dinti si rezolvati odata problema :)
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat acum 2 ani? roxy_marya roxy_marya acum 3 ani m-am angajat la o firma din bucuresti - x,aveam carte de munca de 2 ani.am incetat colaborarea cu acea firma dupa nici un an.de atunci adica de ... (vezi toată discuția)
Carte munca maruska maruska am lucrat timp de 12 ani la o soc. com.am incheiat activitatea in data de 31.10.2009dar nu am reusit sa imi recuperez cartea de munca.acum o luna am fost la ... (vezi toată discuția)
Carte munca joeblack23 joeblack23 Am si eu o problema...7 luni am plecat de la o firma unde aveam carte de munca si ei nu au vrut sa mi-o inapioeze cand am plecat..la o luna distanta m-am ... (vezi toată discuția)