avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Facturi neancasate si prescrise.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Facturi neancasate si prescrise.

Am niste facturi neancasate de peste 3 ani de zile. Deci s-au prescris.
Dar nu le pot scadea din contabilitate pentru ca nu exista nici o dovada scriptica si legala ca nu le-am incasat. Cel putin asa mi-a spus contabilul.
Si ca ar trebui sa incerc prin somatie de plata, iar daca instanta hotaraste ca s-au prescris si ca este tardiva actiunea, cu aceasta hotarare definitiva si irevocabila a instantei le poate scadea.

Dar cum sa ma duc eu pe somatie de plata si sa cer sa se constate ca s-a prescris?????

Aici nu prea inteleg. E lipsit de sens sa cer prin somatie de plata plata facturilor si tot eu sa arat ca termenul e prescris.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:55, 19 Februarie 2011
Referitor la actiunea pe care vreti sa o promovati, nu trebuie sa invocati dumneavoastra prescriptia. Instanta de judecata din oficiu sau cealalta parte prin intampinare vor invoca exceptia prescriptiei.

Dar daca instanta nu invoca? Sau cealalta parte invoca sistarea platilor din motiv de nerespectare a unui contract?

E posibil ca instanta sa nu invoce. Orice e posibil, nu?
obligatoriu instanta va invoca din oficiu exceptia prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie. Imparatul Imparatul Am o firma. Prin intermediul acesteia, in baza unui contract de vanzare cumparare, am achizitionat un utilaj de fabricat incaltaminte pe banda. Acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Prescriere facturi In ce conditii se pot prescrie facturile mai vechi de 3 ani?Este nevoie de Hotarare AGA - ptr.SRL.? (vezi toată discuția)