avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel hotarare divort

am termen 30zile sa fac apel sau recurs la hotarare.am de platit pensie alimentara din urma dar as vrea sa stiu nu se ia in considerare faptul ca eu am platit bancile si alte cheltuieli comune in timpul despartirii noastre cat si in timpul divortului? cum se face un recurs sau apel si ce cheltuieli implica pt deschidere?va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:56, 19 Februarie 2011
daca sunteti nemultumit puteti declara recurs si sa specificati acolo ce va nemultumeste.
referitor la ceea ce ati scris despre plata ratelor la banca ,nu au legatura cu pensia alimentara a copiilor ci doar in eventualitatea unui partaj.
pensia alimentara e strict a copiilor si este dreptul lor sa o primeasca.
bine ca este foarte important sa va intelegeti cu fosta sotie deoarece ea este cea care poate depune plangere pentru neplata pensiei.
Impotriva sentintei pronuntate de instanta de fond se declara apel in 30 de zile de la comunicarea acesteia.
Daca declarati apel doar cu privire la capatul de cerere privind pensia de intretinere , acesta nu se timbreaza.
Din ce vad eu nu sunt motive pentru a declara apel, ratele la banci si alte cheltuieili comune putand-se discuta in cadrul partajului de bunuri comune.
Consultati avocat, pentru ca in situatia in care apelul dvs. se va respinge puteti fi obligat la cererea intimatei la plata cheltuielilor de judecata pe care aceasta le-a suportat cu judecata apelului ( de ex. onorariu avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog steriel steriel Sotul a fost dat afara din casa de sotie(din n motive) si el s-a supus spunand ca o lasa pe ea in casa cu cei 4 copilasi. Ea l-a dat in judecata pt pensie ... (vezi toată discuția)
Apel impotriva hotararii de plata pensie alimentara Andr.Ramo Andr.Ramo Bună ziua În data de 22.05.2017 am primit acasă redactarea sentinței în favoarea reclamantului pentru pensia alimentara cu drept de apel în ... (vezi toată discuția)