avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un sfat, va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un sfat, va rog

Sotul a fost dat afara din casa de sotie(din n motive) si el s-a supus spunand ca o lasa pe ea in casa cu cei 4 copilasi. Ea l-a dat in judecata pt pensie alimentara. El are un salariu de vreo 6,5 mil., are rata la banca de 3,5 mil si acum trebuie sa plateasca si pensie alimentara 3 mil. Cand instanta a hotarat sa dea 3 mil pensie alimentara s-o fi gandit ca el nu mai are niciun leu din care sa traiasca? mentionez faptul ca el nu si-a pus avocat(din lipsa banilor) si judecatorilor nu le-a dus nicio hartie din care sa reiasa cat are rata la banca(a spus doar din gura ca are si o rata la banca). Oare ei au tinut cont si de asta sau daca el nu a depus nicio hartie ei nu au luat in considerare? Ce este de facut? se mai poate face recurs? El isi iubeste copiii si le-ar da mai multi bani, dar de unde? multumesc!
Cel mai recent răspuns: steriel , utilizator 19:51, 8 August 2011
Oare ei au tinut cont si de asta sau daca el nu a depus nicio hartie ei nu au luat in considerare?

Fara inscrisuri din care sa rezulte acest aspect (existenta contractului de credit bancar) instanta nu a luat in considerare sustinerile paratului.

Ce este de facut?

1. Datoria este o datorie comuna daca a fost contractata cu consimtamantul celuilalt sot si pentru implinirea nevoilor din timpul casatoriei si poate fi partajata.
2. Atacati sentinta si depuneti inscrisuri in vederea sustinerilor dvs.
Imprumutul l-au luat pentru a face casa, iar casa le-a lasat-o copiilor si el a plecat cu chirir.
si inca ceva... pentru recurs ii trebuie bani? este necesar sa-si puna avocat?multumesc!
florinraican a scris:

Oare ei au tinut cont si de asta sau daca el nu a depus nicio hartie ei nu au luat in considerare?

Fara inscrisuri din care sa rezulte acest aspect (existenta contractului de credit bancar) instanta nu a luat in considerare sustinerile paratului.

Ce este de facut?

1. Datoria este o datorie comuna daca a fost contractata cu consimtamantul celuilalt sot si pentru implinirea nevoilor din timpul casatoriei si poate fi partajata.
2. Atacati sentinta si depuneti inscrisuri in vederea sustinerilor dvs.

Daca el nu ii mai plateste rata la imprumutul facut impreuna cu "fosta" sotie, ce se poate intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil,la notar tontheo tontheo sunt in perioada celor 30 zile de ragaz in divort amiabil. am accesat un imprumut bancar de nevoi personale,ipotecar, in care sotul este coplatitor,ce e de ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)
Ratele facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ... (vezi toată discuția)