avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu firma de recuperare

buna ziua ...... in anul 2004 un apropiat al meu a avut un abonament la compania de telefonie [editat],din motive personale nu a platit doua facturi (facturi din 2004)din acest abonament, urmand ca acel numar sa-i fie suspendat...........si asa au inceput din 2008 sa vina notificari de la firma de recuperare ,ultima notificare fiind insotita si de o adresa catre biroul executorului judecatoresc (primita cu cateva zile in urma)cu mentiunea ca daca nu va plati in 5 zile va urma executarea silita. din disperare am sunat la ei pt a cere mai multe informatii si mi-au zis ca daca platesc in 48 de ore i-mi fac o reducere de penalizari in jur de 500 de lei ceea ce m-a pus pe ganduri ca au acceptat asa usor o reconciliere si astfel am ajuns pe forum si am aflat mai multe despre astfel de lucruri. nu v-am zis despre ce sume este vorba deoarece intrebarea mea este daca intradevar se mai poate recurge la executarea silita dupa atatia ani........de cand i-am sunat au inceput sa trimita si mesaje pe mobil pt ca nu m-am gandit sa sun de pe numar ascuns. precum si un mail cu o intelegere de plata (cu aceea reducere de 500 lei) bineanteles ca nu am de gand sa semnez nici o intelegere .............va rog sfatuiti-ma ce sa fac pt ca eu am vrut sa sun sa intreb mai exact despre ce este vorba si se pare ca mai tare am incurcat treburile
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
trebuie verificat in prealabil daca nu s-a prescris creanta catre [editat].
in acest caz, nu trebuie sa mai platiti nimic.dar daca veti face plata, chiar daca s-a prescris,nu mai puteti recupera suma de bani.
verificati ceea ce am mentionat mai sus si nu va impacientati asa de usor fata de ..recuperatori:)
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
si cum se verifica daca aceasta creanta s-a prescris? eu am fost si la [editat] dar ei mi-au zis ca nu mai au nici o treaba si trebuie sa sun la firma de la care am primit notificarea de plata
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
este adevarat faptul ca "apropiatul2 dvs avea obligatia sa achite creanta.dar tot adevarat este ca si firma respectiva trebuia sa depuna diligente maxime sa isi recupereze prejudiciul si nu sa plaseze pe urma la alte firme de recuperare care practica un mod destul de discutabil mijloace de recuperare.sa nu mai punem in discutie ce penaliati exorbitante solicita.
asadar, dac de la data la care s-a inregistrat ultima factura neachiata, firma respectiva timp de 3 ani nu a facut nici o notificare,somatie de plata,conform legislatiei in vigoare,respectiva creanta s-a prescris.verificati cele mentionate de mine
atunci se pare ca intradevar creanta s-a prescris si amenintarea lor nu are nici o valoare juridica pt instantele competente(este o capcana pt cei care nu se informeaza inainte sa plateasca) deoarece ultima factura neachitata a fost din anul 2004( nici nu mai conteaza luna) pt ca au trecut mult mai mult de 3 ani:) dar as vrea sa va rog sa-mi spuneti cum ar trebui abordati cei de la firma de recuperare pt a scapa de telefoanele ,mesajele,mail-urile si toate amenintarile lor?
@adrianadiana

:offtopic:Va rog frumos sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii implicate in discutie deoarece, in acest forum, discutam ideea si nu persoana fizica/juridica.

Va amintesc faptul ca exista optiunea raporteaza abuz, daca aveti suspiciunea ca unele mesaje postate, incalca Regulamentul de postare in forum, Regulament pe care, va invit sa il si cititi, pentru a evita in viitor, incalcarea acestuia:
www.avocatnet.ro/content/tag...

O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta telefonie mobila gianys75 gianys75 doresc sa va intreb si eu ceva... acum 8 ani sora mea a facut un abonament la [editat] pe un an pe numele ei si nu a mai platit ultima factura in valoare de ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contract societate telefonie mobila CountPorcula CountPorcula Am primit astazi in posta o notificare de plata catre [EDITAT] companie specializata in recuperarea creantelor atat pe cale amiabila cat si pe cale judiciara. ... (vezi toată discuția)
Creditor-societate recuperari creante stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul. Nr care l-am facut abonament a fost cartela ... (vezi toată discuția)