avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creanta telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creanta telefonie mobila

doresc sa va intreb si eu ceva... acum 8 ani sora mea a facut un abonament la [editat] pe un an pe numele ei si nu a mai platit ultima factura in valoare de 800 ron fiind plecata in alta tara ...la adresa unde a locuit ea in fiecare an vine cate o scrisoare de la o firma de recuperari cum ca are de plata 2400 ron..vreu sa va intreb daca de atunci si pana acum nu au chemat-o in instanta acum dupa 9 ani o mai pot chema?



Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 7 Septembrie 2011
Ba da , Intrucat au notificat in termen . Firma de recuperare nu se grabeste sa-si recupereze creantele , intru cat se aplica dobanda la dobanda Suma este deocamdata MICA . Firma de recuperare este legal din puntul de vedere juritic si poate actiona prin JUDECATOR EXECUTIV pentru recuperarea creantelor Acest subiect sa mai discutat de multe ori . Vezi "cautare in forum" in partea dreapta sus.
-Notificarea din partea unui SRL nu intrerupe presciptia, chemarea in judecata ar fi intrerupt-o.
- Nu se aplica dobanda la dobanda.
-Nu pot "actiona prin JUDECATOR EXECUTIV" (executor judecatoresc ii zice) pt ca nu au un titlu executoriu, dupa judecata ar fi putut merge cu hotararea investita la un executor.
Dreptul la actiune e prescris.. de vreo 4 ani, nu-i mai luati in seama
datoria este prescrisa, si ma indoiesc ca s-a solicitat vreo repunere in termen
Sa inteleg ca eu cand am platit in luna mai a.c. ,o creanta de 9 ani Inseamna ca am fost un mare PROST( fraier) . Ce inseamna sa nu sti . ji-jane2 Mai e ceva de facut ?
Nu, banii raman dati. Faptul ca s-a prescris inseamna doar ca nu va pot obliga sa inapoiati banii, i-ati inapoiat dvs de buna voie ca ati vrut sa fiti corect :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefon mobil gianys75 gianys75 doresc sa va intreb si eu ceva... acum 8 ani sora mea a facut un abonament la orange pe un an pe numele ei si nu a mai platit ultima factura in valoare de 800 ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Robby05 Robby05 In 1998, aveam telefon abonat la Mobifon, urmand sa imi iau alt telefon si sa imi schimb abonamentul. Ultima factura nu am mai platit-o. Am mai primit cateva ... (vezi toată discuția)
Imi poate face poprire pe salariu? Cristinaflorentinacojocaru Cristinaflorentinacojocaru Buna ziua,astazi mi-a venit o instiintare,de la o firma de recuperare creante pentru o factura telefonica neplatita,acolo imi spune ca am o intarziere de plata ... (vezi toată discuția)