Sunt asociata cu o alta persoana intr-o firma, fiecare avand cate 50-50 %. Doresc sa desfiintez firma insa asociatul meu nu doreste acest lucru. Vreau sa stiu daca poate sa-mi faca mie rau ca si pers fizica (ex:poate sa cumpere ceva pe firma fara acordul meu sau sa faca un credit?).
De principiu se poate face orice intr-o firma.As vrea sa stim daca sunteti ambii asociati si administratori si ce limite aveti fiecare in luarea deciyiilor.Asta scrie in actul constututiv.
Nu ati spus de ce doriti desfiintarea firmei pentruca motive sunt multiple.
Daca asociatul dvs.este si administrator, poate sa faca rau atat firmei cat si dvs. Nu e de joaca cu un asociat- administrator care are acces la actele si stampila societatii. Va sfatuiesc sa-l convingeti sa accepte cesiunea partilor sociale ce va apartin dvs. si sa fie el asociat unic sau, daca nu vrea, va puteti retrage din societate in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 (in temeiul unei hotarari a tribunalului). In orice caz, daca nu vreti, nimeni nu va poate forta sa ramaneti intr-o asociere care va da batai de cap. Dar mai este o posibilitate : daca asociatul este si administrator si a savarsit fapte pagubitoare pentru societate, il puteti exclude din societate, printr-o actiune in justitie, intemeiata pe prevederile art.222-223 din Legea nr.31/1990.Pana atunci, fiti cu ochii in patru. Am vazut multe persoane care au ajuns sa raspunda cu averea personala pentru prostii facute de asociatii lor.
Asociat inactiv
popescu_car
Buna seara. Am un SRL infiintat in 1991 cu asociat 75% eu si 25% o ruda care din pacate nu mai este in tara de 9 ani, nu mai vine si nu o mai intereseaza ... (vezi toată discuția)