Am citit undeva ca exista o lege (sau va exista) care sa permita inregistrarea unui contract de inchiriere direct la Agentia Financiara fara sa fie necesara legalizarea lui la notar. Este adevarat sau nu?
Ultimul contract de inchiriere l-am redactat la un avocat, iar cind am fost sa-l inregistrez la financiar mi s-a spus ca nu este valabil din cauza ca a nu a fost incheiat printr-un notar! Acesta este motivul pentru care am intrebat. Care este atunci avantajul incheierii contractului la un notar?
Nu vreau sa-nsir aici o multime de epitete la adresa functionarului de care ati dat. Ma mir ca avocatul care v-a redactat contractul nu i l-a facut guler functionarului (la propriu sau la figurat).
V-am citat mai sus din lege. Acolo scrie: "contract scris" nu contract in forma autentica.
functionarul de la ghiseul administratiei financiare nu are studii juridice. nu va bazati pe spusele lui. contractul cu data certa a unui avocat e in regula. insistati sa va primeasca actul si cereti-i sa vina cineva care stie ce vorbeste!
pentru inregistrarea la administratia financiara a unui contract de inchiriere ( proprietar - pers fizica , chirias - firma offshore ) mi a fost cerut certificat de inmatriculare al FILIALEI respectivei firme in Romania ......
ce argumente pot sa i aduc ? in afara de faptul ca filiala respectiva nu e parte n contract ? sau ca nu are filiala ? ....