avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de autorizatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de autorizatie

buna am si eu o problema...soacra mea nu are casa intabulata..cand s-a dus la primarie sa faca demersul..a constata ca dom. arhitect si mai un domn i-a cerut o suma imensa de bani,,nu e asta probelma..cand am cerut actele sa merg la alt arhitec am constatat ca nu are autorizatia de constructie...am fost la primarie sa o cer iar din nou s-a cerut o suma imensa,,tin sa constat ca ea a platit cand s-a construit casa pt autorizatie doar ca s-a pierdut,,iar cei de la primarie au zis ca nu o mai gaseste in arhiva..dar ea are aceea stampila care demonstreaza ca a platit odata pt autorizatie..au dreptul ca sa mai ceara a doua oara o suma imensa de bani pt ai da ceva la manca ca are autorizatie?mie imi trebuie autorizatia pentru intabulare si bransare la curentul electric.va rog sa imi raspundeti si mie,
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dicanio , utilizator 13:43, 27 Iunie 2011
Despre care stampila care dovedeste plata taxei de autorizare vorbiti?
Daca a existat autorizatie de construire la momentul edificarii casei atunci trebuie sa existe ceva legat de ea acasa (proiect, chitante, facturi pentru materiale, sau ceva de genul care sa indice clar perioada emiterii autorizatiei).
Faceti o cerere scrisa Primarului si solicitati o copie conform cu originalul din arhiva biroului urbanism din anul XXXX.
Puteti incerca si la Arhivele Nationale din judet daca aceasta casa a fost construita inainte de 1989.
In plus, incercati si la dosarul fiscal ... e posibil ca odata cu declararea imobilului in vederea impozitarii sa fi depus copia acestei autorizatii, daca ea a existat.
Daca insa nu a fost emisa, atunci va trebui sa va clarificati situatia juridica
buna..am fost sa fac cererea pentru copie..dar am fost anuntata ca nu o mai gasesete in arhiva primariei....dar cum am mai zis eu am stampila pusa ca s-a platit autorizatia de constructie..clar este si proiectul facut..mie imi trebuie autorizatia pentru intabularea casei.acum puteti sa imi spuneti ce e de facut?mie nu mi se pare corect ca sa mai platesc odata sa imi dea ceva la manca ca am avut autorizatie...
am uitat sa specific ca intabularea nu sa facut deoarece nu avea acoperisul terminat
va multumesc
buna ziua! am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv . am platit taxa de autorizatie acum vro 2 ani si am avut dosarul la cineva care trebuie sa se ocupe de el , care a pierdut chitantele , partea proasta este ca nu am nici copie macar si acum la cec imi spune ca daca vreau duplicat sa le spun data exacta cand s-a facut plata , eu de unde naiba sa mai tin minte. Daca stie cineva cum pot sa fac sa scot un duplicat la chitante va sunt recunoscator.
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
dicanio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Autorizatie casa oanacris oanacris casa construita acum 12 ani cu cadastru am avut si cerere pt eliberare de autorizatie de constructie dar timpul a trecut si nu am facut nimik acum 7 ani am ... (vezi toată discuția)