avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nefacuta din 1927
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nefacuta din 1927

Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema:

Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au decedat stra-bunicii (care au construit casa) si bunicii. Bunicii au locuit aici si au platit impozitul peste 30 de ani. In prezent, plateste impozitul mama mea (de 18 ani incoace), care se si ocupa de gospodarie.

Cum se poate face succesiunea si ce taxe ar trebui achitate?

Mentionez ca mama mea are un frate care locuieste in alta parte si ca aceasta casa este afectata de inundatiile din 2005 si practic inabitabila.

Va multumesc anticipat pt raspuns!
aproape :offtopic:

In cele ce urmeaza NU discut speta concreta pentru ca NU am date concrete. Habar n-am ce scrie pe titlul acela. Singura informatie pe care o ofera userul este: "mama spune ca I S-A DAT un titlu de proprietate".
Cine a dat? In baza carei legi? Cui i s-a mai dat/ numele cui mai sta pe titlu in afara de al mamei? ...etc... = !?! :-/

Dar, hai sa presupunem ca unei persoane Popescu Ioana "i s-a dat" un titlu de proprietate in temeiul Legii 18.

Iata cum arata Titlul

TITLU DE PROPRIETATE
Comisia ....
DECLARA
Cetateanul (a) ... Popescu G. Ioana
(mostenitorii defunctului) (ei) ....Popescu Gheorghe
din satul... comuna... primeste in proprietate o suprafata totala de ...

Daca cetateana Popescu Ioana este vie si neingropata, atunci ea va merge si, IN BAZA TITLULUI ce i s-a dat (+ documentatii..+), isi va inscrie dreptul de proprietate.

Calitatea ei de persoana indreptatita la reconstituire (ca mostenitoare a lui Popescu Gheorghe) a fost analizata de COMISIA sesizata prin cererea de reconstituire (avand efectul repunerii in termenul de acceptare a succesiunii).
Nu mai este necesar un certificat de mostenitor de pe urma lui Popescu Gheorghe si cu atat mai putin unul de la tatal lui Gheorghe ori de la Adam stra..strabunicul lui Gheorghe in legatura cu imobilul ce a facut obiectul L 18.

Cand va muri Popescu Ioana ("cetateana" de pe prima rubrica a titlului) se va pune problema dezbaterii mostenirii ei. La moartea ei se va dezbate mostenirea ei de catre mostenitorii ei.

Daca alaturi de cetateana Popescu Ioana sta pe titlu si cetateanul Popescu Vasilica, fiul lui Gheorghe, atunci se pune problema PARTAJULUI imobilului cu privire la care s-a reconstituit dreptul de proprietate.

Daca acolo sta doar Ioana pentru ca Vasilica nu s-a obosit sa formuleze o cerere de reconstituire ...ne pare rau pentru Vasilica. Nu va putea participa la partajul imobilului cu privire la care nu a depus cerere de reconstituire.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
romascanu, moderator
Buna,
In principiu - trebuie sa detineti actele ce fac dovada proprietatii de la inceputuri si succesiv la zi , Solicitati de la primaria arondata ANEXA 23 si ANEXA 24 , de la serviciul STAREA CIVILA - registru agricol .
- certificat fiscal - serviciul taxe si imozite cu istoricul proprietatii si modalitatea de plata .
Va prezentati la un birou notarial in zona arondata si dezbateti acum succesiune ce mostenitorii de drept si de fapt ai intregii masei succesorale si iesirea din indiviziune daca este cazul.
ISAC MARY a scris:

trebuie sa detineti actele ce fac dovada proprietatii de la inceputuri si succesiv la zi ,


De cand? De la care inceputuri? De la Big Bang sau de la supa de cuacervate?

Ma iertati, dar tocmai ma straduiam sa explic mai sus de ce nu mai trebuie probat sirul transmiterilor succesive.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
romascanu, moderator
Lascoschi, daca ai ceva de spus/scris, scrie!

Dar daca mesajele tale sunt doar simple citari ale altor mesaje, abtine-te!
Evident ca am sters acel mesaj care nu continea altceva decat o citare a unor mesaje anterioare. Stim si noi sa citim. (nu trebuie sa ne arati tu CE sa citim).

De asemenea, esti liber sa scrii ce vrei, dar nu cita INTEGRAL postarile mele. (motivul stergerii celui de-al doilea mesaj). Vezi art 2.6 din regulamentul forumului. Poti sa citezi o fraza, un paragraf, daca ceea ce ai de spus este in directa legatura cu fragmentul citat.





Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
romascanu, moderator
Cand vad mesaje de genul>>>> uzucapiune, mai bine cu uzucapiune //// nu mai incurcati lumea fratilor. Art. 1882. - Prescriptia nu curge contra mostenitorului beneficiar in respectul*) creantelor sale asupra succesiunii. Ea nu curge in contra succesiunii, nici in privinta creantelor, nici in privinta drepturilor reale.
mergi fumos la notariat si dezbate succesiunea. Dezbaterea succesiunii este imprescriptibila...........
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Cabinet de Avocat Prunaru Ionut, Avocat

Alte discuții în legătură

Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)