buna ziua! va rog,cineva poate are un raspuns si pt mine....tatal meu,pensionar din octombrie 2007 trebuie sa imi plateasca, mie si fratelui meu, conform unei hotarari judecatoresti 33% din pensie. dupa cum se stie, din momentul in care iti depui dosarul de pensie si pana iti vireaza banii dureaza cateva luni. tatal meu si-a depus dosarul in octombrie 2007 si i-au fost virati banii in februarie2008(pt lunile oct,noe,dec,ian-6mil/luna=24 mil). din aceasta suma eu am primit in luna aprilie abia numai 2 mil lei. cei de la casa pensii mi-au invocat legea pensiilor prin care se zice ca din primul cupon primit de pensionar, respectiv cuponul cu 24 mil, nu se pot face propriri. mentionez ca am depus la casa pensii hotararea judecatoreasca inca din dec 2007. as vrea sa stiu daca acest lucru e adevarat??am consultat legea pensiilor, dar nu m-am lamurit si de aceea am apelat la dvs.
va multumesc!!!
Acum, la prima vedere, tertul poprit poate avea dreptate, dar dvs. sunteti creditorul tatal dvs. si puteti sa-l urmariti silit pentru debitul de pe primele 4 luni de pensie ...executarea silita nu se face doar prin poprire, ci si prin executare silita mobiliara sau imobiliara.
De ce nu incercati sa discutati cu tatal dvs., avand in vedere ca el va datora pensia de intretinere si ca neplata pensiei ii este imputabila si lui- chiar si fara venituri, tot trebuia sa va achite pensie alimentara calculata dupa salariul minim pe economie. Si macar din acel cupon de 24 de milioane trebuia sa-si achite datoria fata de dvs. Notificati-l in scris cu privire la acest aspect, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Cea mai sif=gura este notificarea prin executor judecatoresc, executor la care puteti apela si ulterior, daca tot nu vi se acorda amiabil pensia restanta.