avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Sunt casatorit de 17 ani,am doi copii minori.Neintelegerile sunt tot mai dese,copii sufera si de aceea vreau sa divortez.Nu sunt violent,alcoolic ci sunt prea tacut si fara replica.Sotia nu vrea sa auda se divort,(pentru ea situatia e convenabila).Imi iubesc mult copiii si nu pot renunta la ei.Sotia nu are nici un venit in afara de o eventuala pensie alimentara.Care sunt pasii de urmat si ce sanse am sa-mi pastrez copiii,nu pot accepta ideea sa-i despart.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:33, 20 Februarie 2011
Puteti divorta si daca sotia nu este de acord cu conditia sa puteti dovedi ca relatiile de familie sunt atat de grav deteriorate incat continuarea casatoriei nu mai este posibila. Depuneti la judecatorie actiunea de divort si actele anexa (certificat de casatorie, cele de nastere a copiilor , adeverinta de venit pentru dvs.) si taxa de timbru. Va sfatuiesc sa faceti 1-2 copii legalizate de pe certificatul de casatorie, deparece el se depune in original la instanta si s-ar putea sa mai aveti nevoie de el pe undeva. Va ganditi la 2 martori care sa ateste cele precizate de dvs. in actiune si va inarmati cu multa rabdare. Daca dvs. aveti serviciu sunt sanse sa dobanditi custodia copiilor, dar depinde si de varsta lor, deoarece daca au peste 10 ani vor fi intrebati cu care din partinti vor sa ramana.
Buna ziua!
Ma confrunt cu aceeasi problema, doar ca este exact inversa situatia. Am o mare nelamurire: cum pot dovedi ca "relatiile de familie sunt atat de grav deteriorate incat continuarea casatoriei nu mai este posibila"? Martori, d eunde, parintii lui care locuiesc in aceeasi casa, la parter, in nici un caz nu vor spune ca mine, nu pot avea decat suportul alor mei dar cata credibilitate ofera acest lucru?
Ce alte modalitati ar fi?

@crisitiniq
Puteti proba ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate cu orice persoana din familia dvs., acesta fiind si motivul pentru care legiuitorul a permis audierea in procesele de divort a martorilor rude, pentru ca in general cei apropiati , din familie cunosc exact cum stau lucrurile intre doi soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort b54pui b54pui ce trebuie sa fac pentru a divorta de sotie (vezi toată discuția)
Despre un divort Emilian2000 Emilian2000 buna ziua mi sa intamplat ceva ciudat.dupa o sapt de la casatorie ,sotia mea a luat o la bataie si injuraturi pe mama .eu acuma vreau sa divortez .cum sa fac? (vezi toată discuția)
Cum pot sa divortez mai repede anonim anonim Sunt cetatean roman cu domiciliul in germania Mam casatorit in romania ,dupa un an am baagt divort , fara mofturi sau copii ,dar tipa nu vrea sa se prezinte la ... (vezi toată discuția)