avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

ce trebuie sa fac pentru a divorta de sotie
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 20:42, 20 Februarie 2011
Puteti divorta si daca sotia nu este de acord cu conditia sa puteti dovedi ca relatiile de familie sunt atat de grav deteriorate incat continuarea casatoriei nu mai este posibila. Depuneti la judecatorie actiunea de divort si actele anexa (certificat de casatorie, cele de nastere a copiilor , adeverinta de venit pentru dvs.) si taxa de timbru. Va sfatuiesc sa faceti 1-2 copii legalizate de pe certificatul de casatorie, deparece el se depune in original la instanta . De asemeni 1-2 martori . Mai exista si posibilitatea depunerii actelor la primarie sau notariat , aici trebuiesc respectate cateva criterii .
daca nu aveti copii mergeti la notar sau la starea civila si depuneti cererea.
daca nu aveti copii minori si sotia este de acord cu divortul, luati impreuna legatura cu un birou notarial si depuneti cerere de divort! daca sotia nu este de acord si/sau aveti copii minori, trebuie sa depuneti actiune de divort, solicitand instantei sa pronunte desfacerea casatoriei pentru motivele aratate de dvs in actiune, indicand si 1-2 martori care sa sustina motivele de divort!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort asyl asyl Buna ziua, Sunt casatorit de 17 ani,am doi copii minori.Neintelegerile sunt tot mai dese,copii sufera si de aceea vreau sa divortez.Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Depunere acte divort SonyEric SonyEric Am hotarat impreuna cu sotia mea sa depunem actele pentru divort din culpa ambelor parti,dar problema e ca avocatul meu e plecat in aceasta saptamana iar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)