avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare- cumparare

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa anteleg un lucru dintru-n contract de v/c unde se spune VAND CU REZERVA UZUFRUCTULUI VIAGER. Ce se antelege prin acest uzufruct viager. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters190351 , utilizator 12:04, 20 Februarie 2011
Uzufructul viager este dreptul de a folosi un bun pe timpul intregii vieti.
de exemplu cel care cumpara un imobil cu o astfel de prevedere va putea sa l foloseasca doar dupa decesul vanzatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Habitatie viagera ChirpacDaniel ChirpacDaniel Ce inseamna exact \'\'Drept de habitatie viagera \'\' asupra intregului imobil ? (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)