avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati radet

Buna ziua,

asociatia de proprietari a incheiat anul trecut in noiembrie un contract de reesalonare a datoriilor si penalitatilor cu furnizorul "radet".
Intrebarea este care este modalitatea de calcul a penalitatilor pentru datoriile asociatiei. Scazand platile efectuate catre ei si adunand contravaloarea facturior emise dau un sold iar la radet figuram cu un alt sold mult mai mare decat cel calculat de noi.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:03, 20 Februarie 2011
Dv. ce sunteti in asociatie, simplu proprietar, administrator, presedinte?
Sunt membru in comisia de cenzori a asociatiei.
In cazul acesta aveti posibilitatea sa verificati daca platile sunt facute, da? Sa vedeti chitantele sau extrasele de cont, in cazul in care s-a platit prin OP.

Cat de mare este suma care va pune pe ganduri? Adica seamana ea cu valoarea unei facturi sau mai degraba seamana a suma de penalizari?
Am posibilitatea de a verifica platile efectuate.
Suma nu este egala sau aproape egala cu valoarea unei facturi. De aceea voiam sa stiu modul de calcul al penalitatilor.
Penalizarea unei facturi sau a sumei ramase din ea dupa ce s-a platit "partiala" se face dupa 30 zile de la scadenta facturii si se aplica un procent de 0,1% /zi la suma ramasa neplatita pana in ziua in care aceasta sau alta "partiala" din ea este achitata. Daca a mai ramas acest rest, atunci penalizarea se continua pentru acest rest adaugandu-se in continuare zile de la scadenta facturii.

E posibil ca administratorul sa fi facut o plata partiala de valoare mai mica exact intre editarea facturii si aducerea ei la asociatie si acesta plata sa nu fi fost reflectata in factura, dar ea sa fie operata in contabilitatea RADET.

E bine sa cereti administratorului sa mearga la RADET si sa ceara o situatie pe ultimul an, sa zicem. O aduce la comisia de cenzori si confruntati cu situatia din contabilitatea asociatiei.


Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, In 2007 s-a schimbat administratorul la bloc, bloc comunist cu 100 apartamente. Eu am avut ceva restante pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Plingere penala silviu35 silviu35 AM facut o plingere penala administratorului de asociatiei,de anul trecut din ianuarie,februarie,martie ,aprilie,si luna mai am avut 44 lei penalizare si in ... (vezi toată discuția)