avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general AMORTIZARE NEINREGISTRATA IN PERIOADA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

AMORTIZARE NEINREGISTRATA IN PERIOADA

Buna ziua.
ma confrunt cu urmatoarea problema: in aprilie 2010 s-a achizitionat un autoturism second hand si nu s-a inregistrat deloc amortizarea acestuia. Se poate face o nota contabila in decembrie cu valoarea totala a amortizarii? sau ar fi mai corect sa intru in luna iulie, imediat dupa inchiderea bilantului si sa inregistrez lunar aceasta amortizare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:48, 20 Februarie 2011
Cum sa intrati in fiecare luna sa inregistrati amortizarea? Legal nu aveti voie,cred ca stiti acest lucru. Inregistrati amortizarea aferenta celor 8 luni print-o nota contabila,iar amortizarea pentru decembrie o inregistrati separat,fiind pentru luna in curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pfa calecsa calecsa Buna ziua Am luat un imprumut bancar pe PFA pentru achizitionarea unui autoturism second hand pentru firma.Va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra in RJIP ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto second hand Ana M Eliade Ana M Eliade As dori sa stiu pe ce prioada se poate amortiza un autoturism second hand? Mentionez ca autoturismul este achizitionat de pe piata interna, are o vechime de 5 ... (vezi toată discuția)
Bilant Barti Maria Barti Maria In ianuarie 2012 o SC a cumparat un laptop din profitul realizat in anul 2011 .in prima luna s-a trecut pe amortizari 50% deci amortizare accelarata iar apoi ... (vezi toată discuția)