avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii proprietari

S-au schimbat usile de acces de la scarile blocului. Pe lista de intretinere si chiar inglobata in intretinere, a fost afisata contributia fiecarei familii la usa scarii. Pentru 2 camere o suma, ptr.3 camere alta, s.a.m.d., desi la inceput ni se spusese ca vom plati in mod egal cate 100 ron fiecare familie. O impartire egala pe apartament.
Cum este corect? Suma egala pe apartament, sau in functie de mp ai apartamentului, asa cum ni s-a impus ulterior. Rugam raspuns!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:32, 20 Februarie 2011
Este corect.
Orice cheltuiala pentru reparatii parti comune se repartizeaza in functie de cota parte indiviza (sau suprafata utila).
Chiar daca verbal vi s-a spus poate altceva, in lista de plata, care este un document oficial al asociatiei, suma reprezentand reparatii parti comune a fost repartizata in conformitate cu prevederile legale.
Probabil ca initial vi s-a spus o suma estimativa, ca sa fiti orientati asupra marimii acestei sume, dar este corect cum s-a repartizat pe lista.
Va multumesc. Gresim daca sondam opinia locatarilor si luam semnaturi in scris in acest sens? Majoritatea au declarat ca vor sa contribuie in mod egal asa cum s-a stabilit. Daca se hotaraste plata asa este contra legii? Facem bine?Scuzati, suntem la inceput. Multumim pentru rabdare!
Atata vreme cat in lista s-a trecut corect, adica asa cum scrie in lege, dv. ati dori sa strangeti semnaturi pentru a incalca legea? :)

Deci nu, nu mai strangeti semnaturi pentru ca le strangeti degeaba si sa stiti de acum inainte ca toate reparatiile se impart tuturor in functie de cota-parte indiviza (suprafata utila a apartamentelor - fara balcoane si logii)
Este corect. Ori ce reparatie se plateste conform C.P.I.Ati fost dusa in erore la inceperea lucrari.

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri reparatie acoperis imobil ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.de curand a avut loc in cadrul asociatiei noastre o adunare(reconvocata)la care s-a discutat de reparatia izolatiei la acoperis.din motive obiective ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza o suma pe cota indiviza? DespinaM DespinaM Am citit multe discutii legate de cota indiviza si repartizarea cheltuielilor pe aceasta cota. Mi-am facut o idee, cred eu corecta. Totusi, doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Reparatii intre locatari stevenkain stevenkain Cum se repartizeaza contravaloarea sumei repr. reparatiile/inlocuirea tevii (coloana de scurgere avariata) intr-un imobil vechi: - platesc DOAR locatarii a ... (vezi toată discuția)