avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii proprietari

S-au schimbat usile de acces de la scarile blocului. Pe lista de intretinere si chiar inglobata in intretinere, a fost afisata contributia fiecarei familii la usa scarii. Pentru 2 camere o suma, ptr.3 camere alta, s.a.m.d., desi la inceput ni se spusese ca vom plati in mod egal cate 100 ron fiecare familie. O impartire egala pe apartament.
Cum este corect? Suma egala pe apartament, sau in functie de mp ai apartamentului, asa cum ni s-a impus ulterior. Rugam raspuns!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:32, 20 Februarie 2011
Daca spuneti ca cei mai multi sunt de acord sa contribuie in mod egal, faceti un "comitet de initiativa" si rezolvati problema ca intre vecini (cei de la 2 camere sa le dea o suma de 8-10-15 lei, cat o fi diferenta aceasta la dumneavoastra pana la suma medie celor care au platit mai mult conform listei afisate).
Vreau sa subliniez ca aceasta trebuie sa fie o discutie intre vecini, sa vedeti cine isi respecta cuvantul dat, daca l-a dat si nu o presiune pe conducerea asociatiei sa incalce legea.
Multumim! Nu vrea nimeni sa incalce legea. De aceea am si intrebat. Totusi mi se pare ceva lipsit de logica. Cei de la 2 camere folosesc mai putin usa de intrare in bloc decat cei de la 4 camere? Dar daca-i lege...Vom citi mai bine Normele de aplicare.... Inca o data multumim pentru promptitudine.
Daca sunteti totusi tentati sa incalcati legea, ati putea face o exceptie pentru acest caz, sunteti intre dv. si v-ati putea intelege, puteti sa faceti repartizarea pe numar de persoane, dar avand grija ca persoanelor mai active cu iesitul si intratul in bloc sa le inmultiti contributia cu un coeficient supraunitar "de activitate" sau celor imobilizate in casa de batranete sau boala, de asemenea, cu un coerficient subunitar.
E gluma? Ar putea fi, daca nu as vorbi foarte serios, aratandu-va, in opinia mea, cum ar putea fi corect.

In cateva cazuri legea nu prevede lucrurile cum ni se par noua corect pentru ca ar da prilejul la prea multa interpretare. Si-asa se face mult caz pe aceste categorii de repartizari ale cheltuielilor. Legea aceasta, de cand tot stau cu ea in fata, ma face sa spun ca este, cu mici exceptii, o lege foarte bine scrisa, inclusiv normele de aplicare, spre deosebire de o multime de alte legi si ordonante iesite in ultimul timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri reparatie acoperis imobil ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.de curand a avut loc in cadrul asociatiei noastre o adunare(reconvocata)la care s-a discutat de reparatia izolatiei la acoperis.din motive obiective ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza o suma pe cota indiviza? DespinaM DespinaM Am citit multe discutii legate de cota indiviza si repartizarea cheltuielilor pe aceasta cota. Mi-am facut o idee, cred eu corecta. Totusi, doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Reparatii intre locatari stevenkain stevenkain Cum se repartizeaza contravaloarea sumei repr. reparatiile/inlocuirea tevii (coloana de scurgere avariata) intr-un imobil vechi: - platesc DOAR locatarii a ... (vezi toată discuția)