avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu timp de munca 7h/zi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu timp de munca 7h/zi?

va rog sa-mi spuneti daca se poate incheia un al doilea cim cu timp de lucru de 7 h/zi, respectiva persoana lucreaza ca doctor , iar contractul de munca care il are acum (unde are si functia de baza) este tot de 7h/zi.
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 08:48, 21 Februarie 2011
14 ore pe zi lucrate este prea mult. S-ar justifica un contract de munca cu timp partial, maxim 4 ore. Oricum, timpul de munca pentru salariatii angajati cu norma intreaga este de 8 ore/zi si 40 de ore/saptamana. Prin exceptie durata timpului de lucru incluzand si orele suplimentare, poate fi prelungita la 48 de ore/saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 3 luni, sa nu depaseasca 48 ore/saptamana. Pentru anumite sectoare de activitate, unitatii sau profesii se pot negocia perioade de referinta mai mari de 3 luni, dar care sa nu depaseasca 12 luni.
sadaka a scris:

va rog sa-mi spuneti daca se poate incheia un al doilea cim cu timp de lucru de 7 h/zi, respectiva persoana lucreaza ca doctor , iar contractul de munca care il are acum (unde are si functia de baza) este tot de 7h/zi.

Da, se poate incheia un al doilea c.i.m , potrivit art.35 alin.1 C.mun.
Da poate incheia cat o duce sanatatea, inclusiv cim cu 8 ore avand in vedere ca primul este incheiat pe 7 ore( considerat cu timp partial). Totul este sa faca dovada ca timpul lucrat nu se suprapune.De obicei nu verifica nimeni susprapunerea contractelor. ITM verifica numai legalitatea contractului nu si cate contracte incheie o persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp liber mitubisi75 mitubisi75 la 16 ore lucrate la tura care este timpul de odihna legal? (vezi toată discuția)
Program de lucru in ture de 24h radlili radlili Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca, legal, se pot efectua ture de serviciu de 24h/48h, in conditiile in care postul de lucru este izolat (in varful unui ... (vezi toată discuția)
Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)