avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Concesionare sau inchiriere spatiu comercial?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Concesionare sau inchiriere spatiu comercial?

Buna ziua!
Sunt intr-o dilema referitor la inchirierea/concesionarea unui spatiu ce se afla in proprietatea publica unui consiliu local.
Exista o Hotarare de consiliu local din anul 2000 prin care se aproba scoaterea la licitatie spre inchiriere a spatiului respectiv si care prevede conditiile de inchiriere, nivelul chiriei, durata contractului, etc.
La momentul actual cel care a avut inchiriat acel spatiu a renuntat la contract.
In aceste conditii, pentru a da spre inchiriere altei persoane fizice/juridice acel spatiu (organizarea unei licitatii), mai pot invoca Hotararea CL? binenteles, cu actualizarea nivelului chiriei, folosind rata inflatiei.
Sau trebuie sa aplic prevederile OUG nr 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica?
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 21:21, 20 Februarie 2011
Se va organiza o noua licitatie.
Dumneavoastra solicitati Consiliului local inchirierea acelui spatiu proprietate publica.
Consilul local, in vederea solutionarii cererii dumneavoastra, va hotara daca imobilul va fi scos la licitatie in vederea inchirierii sau concesionarii si vi se va comunica hotararea.
Multumesc pt raspuns.
Insa, poate m-am exprimat gresit. Cererea exista. Intrebarea este: trebuie data o noua Hotarare de Consiliu Local sau poate fi organizata licitatia in baza vechii hotarari?
binenteles, CL-ul doreste ca spatiul sa fie in continuare dat spre folosinta celor interesati.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
artgon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren primarie danasrl danasrl Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere suprapus cu un contract de concesiune...ce trebuie facut? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez ? Primaria mi-a facut un contract de concesiune pe un spatiu cu o durata de 5 ani. Luna trecuta, fara ... (vezi toată discuția)
Concesionare marianabadescu marianabadescu daca o firma a concesionat un teren de la o primarie, poate concesiona in continuarea aceluiasi teren fara procedura de licitatie? (vezi toată discuția)