avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ref. membrii cooperatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ref. membrii cooperatori

Buna ziua,
Am o mare problema, dar sper ca cineva care s-a confruntat cu o astfel de situatie sa imi poata da un sfat.
Membrii cooperatori care au incheiate conventii individuale de munca trebuie trecuti in Revisal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 21 Februarie 2011
Nu, pentru ca aceste conventii, incheiate in baza Codului civil, nu echivaleaza cim, incheiat in baza Codului Muncii, iar in REVISAL se trec doar salariatii cu cim.
Kyandra a scris:

Nu, pentru ca aceste conventii, incheiate in baza Codului civil, nu echivaleaza cim, incheiat in baza Codului Muncii, iar in REVISAL se trec doar salariatii cu cim.

Conventiile individuale de munac sunt incheiate in baza Legii nr.1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei.
Art. 33 (1) din LEGE prevede ca , intre societatea cooperativa si membrul cooperator pot exista urmatoarele categorii de raporturi:
...
b) de munca, in cazul membrilor cooperatori asociati la munca si capital, in temeiul contractului individual de munca sau al conventiei individuale de munca, dupa caz, incheiat/incheiata cu societatea cooperativa al carei membru este;
......

Fiind considerat un raport de munca , acesta se transmite prin REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare conventii individuale de munca revisal? ionutt ionutt Buna dimineata! Societatiile cooperative mestesugaresti au obligatia inregistrarii conventiilor individuale de munca cu care sunt incadrati membrii ... (vezi toată discuția)
Leg.49/2010 vornicuelena vornicuelena As dori sa stiu daca Leg.49/2010 art in care se precizeaza : Contractul individual de munca existent inceteaza de drept\" la data indeplinirii cumulative a ... (vezi toată discuția)
Conventia civila de prestari servicii versus contractul individual de munca. NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Contractul de Colaborare part-time(2 ore/zi) poate fi considerat ca si un Contract individual de munca,in concordanta putand fii,deci,cu noile prevederi ale ... (vezi toată discuția)